Скоро ще отбележим настъпването на астрономическата пролет и заедно с това ще се появят притеснения относно фигурата ни. Ако сте прекарали зимата вкъщи, хранейки се главно с продукти, които по-скоро пречат, отколкото помагат на организма ви и правилното му функциониране значи имате основателна причина да се притеснявате. 
 
Съветваме ви да започнете да приемате по-леки храни и в тази връзка ви представяме две много вкусни пролетни салати.
 
  1. Свежа салата с кълнове

    Продукти: 
    2 марули, 1 краставица, 2 домата, 1 яйце, 200г зелени чушки, 6 зелени маслини, соеви кълнове, зехтин, оцет, сол и крутони.
    Начин на приготвяне: 
    Измитата маруля се накъсва на едро и се подрежда в подходящ съд. Чушките и краставицата се нарязват на кръгчета, а доматите на по-едри парчета. Нарязаните зеленчуци се поставят върху марулята, а отгоре се настъргва свареното яйце. Салатата се поръсва с кълновете и крутоните и се овкусява със солта, зехтина и малко оцет


  2. Свежа салата с риба тон
    Продукти: 
    150г маслини, 100г маруля, 100г кисели краставички, 60г отцедено филе риба тон в собствен сос, 150г кафяв ориз, задушен в подправки (лимонена трева, черен пипер, джинджифил, магданоз, карамфил, лют червен пипер).
    Начин на приготвяне:
    Марулята и краставичките се нарязват на лентички. Добавете маслините и рибата тон и гарнирайте с предварително задушения кафяв ориз.
 
Желаем ви приятно хапване и не забравяйте да се храните по-здравословно като консумирате разнообразна храна, не пропускате сутрешната закуска, храните се редовно, консумирайки пълнозърнести продукти и повече зеленчуци и плодове!