Небходими продукти:

  • 2 свински котлета
  • 200 г чери домати
  • 50 г масло 
  • 100 мл червено вино
  • сол
  • мащерка
  • чесън на прах
  • черен пипер 
  • рукола
  • зехтин

Начин на приготвяне:

В купичка смесвате подправките - чесъна на прах, солта и черния пипер. Овкусявате котлетите и в нагорещения тиган с маслото запичате за по 1-2 минути от всяка страна. Добавяте виното, чери доматите, нарязани на половинки и поръсвате с мащерката. Отстранявате след 2-3 минути и запичате в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути. Котлетите трябва да станат крехки и не много препечени. Сервирайте с няколко капки зехтин и рукола.

По желание може да добавите лук и скилидки чесън, вместо чесън на прах.

Бон апети!