За повечето от нас достигането на определено ниво на успех ни кара да бъдем щастливи и удовлетворени от живота. Да, разбира се, здравето е на първо място, но почти всички несъзнателно наравно с него поставяме и успеха. Формула за пълно щастие няма, но ако успехът е част от вашата, отговорите на следващите въпроси ще ви помогнат по пътя към него.

1. Какъв е коефициентът на провалите ви?
Ако сте се отказали от някаква цел само защото сте се провалили, то вие се отказвате от възможността да постигнете успех. В такива ситуации може да си напомняте историята на Томас Едисон, който е опитвал 10 000 пъти преди да създаде електрическата крушка. Това е бил неговият ключ към успеха - постоянството!

2. Изпитвате ли наслада в момента?
Тайната на успеха се крие и в размера на забавлението, което изпитваме, когато вършим дадена работа. Успешните хора харесват работата си и това, което правят. Така радостта винаги е с тях.

3. Страхът мотивира ли ви?
Ние всички имаме страхове. Разликата не е в това какви са те, а дали се изправяме срещу тях. Много от нас не чувстват удовлетворение, защото са се отказали от мечтите си, именно заради своя страх. Но успешните хора го използват като мотивация. Не трябва да се отказвате от страх, а да се мотивирате, така ще отворите още една врата по пътя към вашия успех.

4. Вдъхновени ли сте?
Трябва да се вдъхновявате постоянно. Така ще дадете път на повече нови идеи. Така че какво чакате, огледайте се, светът е толкова пъстър и вдъхновяващ. И не забравяйте, че вдъхновението е част от стимула за реализация и промяна.

5. Оставяте ли се на течението?
Вместо да гребете срещу вълните, понякога е по-добре да се оставите на течението да ви поведе. Но това не означава да не правите нищо. Просто понякога се отпуснете и следвайте ритъма на живота и гледайте как мечтите ви се превръщат в реалност.

Споделете тези въпроси с приятелите си.