Най-възрастната дама в Шотландия, 109-годишната Джеси Галан, реши да даде ценен съвет на младите момичета, предаде в. Дейли Мейл.

На 2 януари 2015 г. Джеси Галан навършва 109 години. Въпреки че си отива от този свят два месеца по-късно, тя дава доста ценен съвет на всички и разкрива тайната на дълголетието ѝ.

"Моята тайна за дълъг живот е да стоя далеч от мъжете! Те създават повече неприятности, отколкото си струва."

Освен, че е най-възрастният човек в страната си, Галан е и изключително мъдра и принципна. Енергичната жена не спира да се движи и да се радва на всеки изминал ден, стараейки се да прекарва времето си с приятели и да не спира заниманията си. "Правя много упражнения и ям по една хубава топла овесена каша всяка сутрин," казва Галан, като допълва, че единственото, което тактично подминава, е... мъжете! 

"През целия си живот съм работила здраво и рядко съм си взимала почивка. Напуснах дома си, когато бях едва на 13 и започнах работа като доячка на крави. Местата, на които съм работила, винаги са били пълни с приятни хора. Само като се замисля колко невероятен и различен е светът днес, отколкото тогава, когато аз растях... Но едно нещо бих искала да предам на съвременните момичета - не се омъжвайте, хранете се добре и стойте колкото се може по-далеч от мъжете!", добавя възрастната шотландка.