Мислили ли сте някога какво си казват вашите домашни любимци за вас? Всички животни имат някакъв начин на общуване - ние просто не ги разбираме. Въпреки това, важно е да се научим да разбираме нашия малък приятел и този списък на тайните езици на вашите домашни любимци може да ви помогне.

1. Когато хамстерът дъвче решетките на клетката

Май това е най-ужасното нещо - когато хамстерът ви започне да дъвче кафезни барове и шумът е просто непоносим. Но трябва да знаете, че това всъщност е по ваша вина, защото хамстерът се чувства пренебрегнат и му става скучно. Според статистическите данни, хамстерите са третите най-пренебрегвани домашни любимци след костенурки и зайци. За да се промени ситуацията, опитайте се да пренаредите клетката му или да я смените с по-голяма и по-удобна за него, като би било добре да я допълните с нови аксесоари. Уверете се, че той има играчките, от които се нуждае, като например картонени кутии и хартия, която могат да дъвчат, вместо да дъвче решетките на клетката. Измислете няколко атракции, така че да не се чувства с отегчен и самотен в клетката си. И може би най-важното нещо, което трябва да правите, е по-често да играете с него.

2. Когато кучето поставя лапата върху крака си

Ако вашият домашен любимец го прави често това е знак, че трябва да прекарвате повече време с него. Обикновено кучетата поставят лапите си върху краката на стопаните, когато са били оставени сами за дълго време, когато собственикът им се връща или когато чувстват някакъв вид заплаха. Например, когато кучето чува фойерверки или гръмотевици, често ляга на пода и оставя лапата или главата си върху краката на собственика.

3. Когато кучето ви гледа жално

Това е хитър начин за получаване на нещо вкусно. Сигурни сме, че никой няма да понесе такъв поглед и ще поглези домашния си любимец. Въпросът е, че когато продължавате да правите това, той ще ви гледа по този начин все по-често и ако не му дадете лакомство, ще започне да скимти и лае. Вместо да му крещите, за да се спре, по-добре го потупайте и погалете. Това е много важно за едно куче - да усеща духовна връзка със собственика си, в противен случай може да стане агресивен.

4. Заекът ви побутва с носа си

Като правило, хората не знаят много за поведението на заека и това се дължи на факта, че те не са толкова широко разпространени домашни любимци, както са котките или кучетата. Ако сте късметлия и си имате заек у дома, вглеждайте се в поведението му. Например, ако ви изглежда, че дъвче нещо, когато той няма нищо в устата си, това е знак, че той е в добро настроение. А когато той ви побутва с носа си - това означава, че иска да ви каже, че той е щастлив и ви поздравява.

5. Котката мига бавно

Когато се загледате в очите на котката си, ще забележите , че тя започва да мига бавно. Какво означава това? Това всъщност означава, че вашият домашен любимец ви вярва. Ако сте по-внимателни, ще забележите, че в определени моменти от разговора си, хората също мигат по-бавно, което означава, че те слушат внимателно и така показват доверие към събеседника си.

6. Защо конете се търкалят на земята?

Когато конете се търкалят на земята, това значи, че те се чувстват в безопасност и сигурност на мястото, на което се намират.Например, когато те живеят в стада, в дивата природа, те се чувстват в безопасност заедно. Това е знак за добро настроение.

Научете се да разчитате знаците, които домашните любимци отправят към вас, това ще ги направи много щастливи.