Когато видим усмихната възрастна двойка в парка, която се държи за ръка, сърцето ни се разтапя. Защото ни се иска на тяхната възраст да изглеждаме по същия начин... държейки любимия за ръка. Разбира се, нужно е да знаем тайните на ежедневно поддържане на щастие и любов в брака.

Целуни го за поздрав

Вместо въпрос "Купи ли хляб?", "Токът платен ли е?", посрещнете мъжа си с целувка и въпрос "Как си?", "Как мина денят ти?". Звучи толкова клиширано, но е в основата на добрите взаимоотношения.

Грижете се за себе си

Външният вид винаги е от значение. Отделяйте време за себе си, за да изглеждате добре. Ежедневният грим и физическата активност не само ще повишат самочувствието ви, но и ще запазят пламъка помежду ви. А и ще провокират партньора ви също да се грижи за себе си.

Планирайте секс

Добре известно е, че в съпружеската двойка много рядко има спонтанен секс - имате сто ангажимента на главата и непланираната страст остава някъде в миналото. По тази причина не е лошо да помислите за план - той няма да убие страстта... а пък и апетитът идва с яденето.

Ласкави и нежни думи

Започнете и завършете деня с думи, които подчертават вашата любов.

Неочакван подарък

Много по-ценен е подаръкът без никаква причина, така че не чакайте до следващия празник. Изненадайте човека до вас с неочакван подарък или билети за някое мероприятие. Подаръците трябва да са обичайна практика във вашата връзка.

Разпределение на задълженията

Претоварването с работа (както в службата, така и у дома) може лесно да намали интимната близост и стремежът към любов. Важно правило за щастлив брак е разпределението на отговорностите - така ще имате повече свободно време, което може да прекарвате заедно.

Малки почивки

И при най-съвършените партньорски отношения е добре да прекарвате известно време разделени, да имате мигове само за себе си и своите любими занимания. Не игнорирайте тази потребност и не се опитвайте винаги да правите всичко заедно.

Реализъм и брак

Щастливите двойки знаят, че не всеки ден е изпълнен с хармония, разбирателство и любов. Има и лоши дни - те трябва да минават леко и безболезнено и в крайна сметка да се изтриват от паметта.

Общуване през деня

Не трябва да чакате края на деня, за да узнаете как вървят нещата при него. В най-добрия случай - кратко телефонно обаждане ще бъде от полза за вашите отношения.

Съсредоточете се върху достойнствата

Ако вие се опитвате да търсите недостатък в човека до вас - ще намерите не един. Ако се съсредоточите върху положителните му страни - също ще откриете много. Всичко зависи от това, което вие искате да видите. Щастливите двойки знаят как да обръщат внимание на положителните страни един в друг.