Необходими продукти:

За основата:

  • 100 г масло
  • 25 г захар
  • 1 жълтък
  • 150 г брашно
  • 50 г нарязани (смлени) бадеми
  • 2 с. л. вода

За плънката:

  • 200 г сирене рикота
  • 125 г захар
  • 1 яйце
  • 1 белтък
Начин на приготвяне:

Размачкайте маслото със захарта. Прибавете смлените ядки. Добавете яйчения жълтък и няколко супени лъжици студена вода, а след това замесете тесто. Оформете топка, която покрийте с фолио и поставете в хладилника за 30 минути.

Разбийте внимателно яйчения белтък със захарта, добавете сиренето рикота и разбъркайте до получаването на еднородна смес. Извадете тестото от хладилника и го разпределете с ръце върху формата и сложете в предварително загрята фурна за около 10 минути.

Върху готовата основа за тарта сложете плънката. Печете на 180-200 °C (около 45 минути), а след това охладете на стайна температура. Украсете с пресни плодове, листа от мента и пудра захар.