За Телците лъжата е изкуство. Понякога те заплитат фина паяжина от лъжи, за да впечатлят околните, искайки по този начин да бъдат много по-значими или да предизвикат съчувствие (не бъркайте със Съжаление!)...


Често представителите на тази зодия прибягват до помощта на лъжата, за да не дадат пари на заем, дори и в случай, че скоро преди това с възторг са Ви споделили как са им изплатили допълнителна премия или как са похарчили с кеф значителна сума в някой магазин или ресторант. И още един повод за лъжа - отношенията им с противоположния пол. За да избегнат неприятните и ненужни разпити, мъжете Телци например са в състояние да Ви говорят по телефона с най-невинен и искрен тон как в момента, разбирате ли, те са на много важно съвещание... като при това фактът, че около тях се чува гръмка музика и се разнася женски смях, дори не ги смущава.

Най-удивителното е, че при Телците всичко минава безнаказано - често партньрите им са дотолкова омагьосани от чара им, че са готови да преглътнат каквато и да било лъжа, само и само, за да бъдат с тях... други пък не ги възприемат насериозно, а се отнасят към представителите на този знак като към непослушни дечица, на които не можеш да се сърдиш.