Второто издание на благотворителната кампания "Тази Коледа чудесата правите Вие", която фондация „За Нашите Деца“ организира в помощ на деца в нужда, ще се проведе от 1 до 20 декември.

Целта на добрата кауза е да ангажира и мотивира служителите на различни фирми да помогнат по специален и вълнуващ начин на изоставените деца в България, за да живеят в сигурна и развиваща се семейна среда, а не в институции.

Всички събрани средства ще бъдат използвани от фондацията за превенция на изоставянето на новородени бебета и своевременното им настаняване при приемни родители или в алтернативна семейна среда, когато не могат да живеят в родното си семейство или има риск да прекарат детството си зад стените на институциите.

През целия период на кампанията екипите на фирмите-участници ще реализират различни инициативи, избрани от Коледния наръчник с 12 благотворителни идеи, предложени от организаторите от „За Нашите Деца”. Сред тях са офис олимпиада, елха на надеждата, игра със снимки от старите ленти, викторина, празнично караоке, кино вечер в офиса и още други забавни и сплотяващи за служителите дейности. До момента в кампанията се включват служителите на 28 компании.

“Тази Коледа чудесата правите Вие 2“ не е традиционната благотворителност, която сме свикнали да виждаме по Коледа. За втора поредна година с тази кампания ние искаме да избягаме от чувството за вина и съжаление, а вместо това да подарим на служителите на различни компании удовлетворение от това, че са помогнали на дете в нужда. Успехът и опитът ни от миналогодишното издание на кампанията ни подсказват, че хората имат нужда да усетят личния си принос в променените детски съдби, за които фондация „За Нашите Деца“ работи вече 22 години. Убедени сме, че благотворителността в България преминава в един нов етап на проактивност, където самият дарител иска да участва в промяната – иска да я вижда, да я усеща, да я създава“, коментира Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“.

Тази година чудото зависи от теб! Присъедини се и подай ръка на дете!