Съвместна инициатива на Fairy и Иван Звездев ви дава идеи как да приготвите празнична вечеря по нестандартен и същевременно икономичен начин. На Коледния уъркшоп, който се проведе на девети декември, българският майстор-готвач демонстрира как да спестим от семейния бюджет, за да ни останат повече средства за подаръци за любимите хора. 

На уъркшопа Иван Звездев даде своите идеи за ефектна и Fairyкономичнтрапеза. Той демонстрира, че не са нужни много средства, за да направим празника си по-специален.

Ето и няколко съвета и препоръки от практиката, които Иван Звездев споделя, за да вдъхнови и привлече последователите на Fairyкономично готвене:

“За да спестите средства за повече подаръци, може да се възползвате от тези икономични и практични съвети:

  • Традиционно на Бъдни вечер сред 7-те постни ястия се готвят пълнени чушки, зелеви и лозови сърми. Не ги гответе поотделно, а ги сложете заедно в глинен гювеч. Залейте ги със зелева чорба, колкото да ги покрие и ги задушете във фурната за 1 час. Така ще спестите време за миене на повече тенджери и ще използвате по-малко почистващ препарат.
  • Когато стерилизираните краставички свършат, не изхвърляйте саламурата. Използвайте я, за да мариновате коледните пържоли. Достатъчно е да престоят няколко часа в нея и така ще станат по крехки и много по-вкусни. 
  • Иван Звездев залага на Fairy за едно по-спокойно и икономично посрещане на празниците. Както всеки, така и майстор-готвачите обичат да имат помощник, на който може да разчитат. И тази Коледа заложете на почистващия препарат Fairy, чиято формула издържа невероятно дълго време и спомага за измиването на по-голям брой съдове.
  • Когато почиствате моркови, зеле, дръжките на магданоза, гъбени пънчета, чушки или лучени люспи, не ги изхвърляйте, а ги залейте с вода и посолете. Варете 20 минути и ще получите натурален и много ароматен бульон, който можете да съхраните във фризер на по-малки порции, в пластмасови чашки или кофички от кисело мляко. Така всяка супа ще бъде още по-вкусна.
  • На Коледа много хора пекат големи парчета месо – шол или бут. Често остава на следващия ден от печеното, но то няма същия вкус. Наситнете го и добавете към обикновен доматен сос, за да гарнирате любимите на децата спагети.
  • Ако питката с паричка за Бъдни вечер не се изяде на празничната вечеря и остане на следващия ден, може да я нарежете на малки кубчета и приберете във фризера. Така имате подготвени кротончета за любимата крем супа от картофи. Само трябва да ги изпечете. В крайна сметка никой не обича студен и стар хляб.
  • Разчитайте на добър почистващ препарат като Fairy, който да ви спести средства и усилия от почистването.”