За нас, хората, е трудно да плуваме дълго в открити води или да се носим спокойни и отпуснати на повърхността на водата, без да има суша наоколо. Колкото и добри плувци да сме, в даден момент просто се изморяваме. За щастие човешкият ум и изобретателност са успели да преодолеят и тази бариера. На наше разположение днес има различни плавателни средства: салове, лодки, яхти, кораби и т.н., които ни позволяват да се насладим на красивата морска шир без страх и притеснение.

За целта на днешния тест ще трябва да си представите, че самите вие сте някакъв плавателен съд, който се носи по водата.

Кой от следните примери би описал най-добре представата ви:

1. Сал от грубо издялани трупи
2. Здрава лодка с гребла
3. Кораб за пътешествия
4. Състезателна яхта

Всички кораби, лодки и изобщо всякакви плавателни съдове се чувстват най-добре във водата, за където са създадени. Там са на мястото си, носят се необезпокоявани в необятната шир. Когато си представите, че самите вие сте някакъв плавателен съд, това извиква в съзнанието ви подобен образ на безгрижен живот, живот без пречки и ограничения. Изборът ви на плавателен съд показва как самите вие предпочитате да прекарвате свободното си време, когато никой не ви спира или ограничава.

Вижте какво означава отговорът ви:

1. Сал от грубо издялани трупи

Това, което най-много обичате да правите в свободното си време, е да се свързвате с природата по някакъв начин. Избирате дейности на открито, постоянно сте в движение. Имате различни интереси, които могат да варират от скално катерене или пък рафтинг, до лежерни занимания като разходки из паркове, риболов, къмпингуване. Важното е да избягате от прашните градски улици и затворени пространства. Бихте били щастливи дори да полежите за няколко часа на някоя ливада, вперили поглед в пухкавите бели облаци над вас.

2. Здрава лодка с гребла

Пълни сте с енергия. За вас почивните дни трябва да са също толкова динамични, колкото и работата ви. Застоят ви е противопоказен. Изпитвате нужда да се движите, да спортувате, да леете пот. За вас релаксацията на дивана или разпускането на кафе с приятели е истинско заточение. Вие просто не можете да седите дълго време на едно място. Зареждате се с енергия само, когато се занимавате активно с нещо, било то и цепене на дърва. Групови спортове, солови занимания, няма значение какво е, важното е физически да се натоварвате, да предизвиквате себе си и способностите на тялото си.

3. Кораб за пътешествия

Трупате толкова излишен стрес през работното си време, че в почивните си дни предпочитате усамотението и спокойните интелектуални дейности. Каквото и да правите, основната ви цел е да не се пренатоварвате. За това не бързате за никъде, подхождате методично и спокойно. Избирате бавни разходки или игри, които са по-скоро за ума и не ви натоварват физически, като решаване на кръстословица или судоку, игра на табла, шах или просто си релаксирате с книга или дистанционно в ръка.

4. Състезателна яхта

Вие сте любители на риска. Такива са и забавленията ви. Прекрасният следобед за вас би бил описан като бясно препускане, в което всяка секунда е способна да преобърне нещата – нещо ала Джеймс Бонд, но без престрелките. Бързи скорости, хазартни игри с високи залози, изобщо дейностите свързани с поемането на голям риск ви зареждат с енергия. Имате нужда да вдигате адреналина и постоянно търсите възможности за това.