Усилете музиката!

За целта на днешния тест ще трябва да се пренесете в една по-звездна атмосфера – да станете част от шоубизнеса. Не, вие няма да сте на сцената, а човекът в сянка. Представете си, че сте личен мениджър на новоизгряваща група. Вие сте човекът, който прави всичко възможно бандата да пробие – организирате графика с изпълненията, през вас минават сценичните костюми, уговаряте интервютата и т.н. Групата има почти всичко, което е нужно, за да успее – изпълнителите са талантливи, изглеждат добре, но въпреки това нещо не върви, музиката им не се продава добре, нямат достатъчно фенове.

Каква е причината според вас?

1. Проблемът не е в тях - моментът е неподходящ като цяло, има спад в продажбите на всички.

2. Има конфликт в групата, членовете й не се разбират помежду си, затова нещата не вървят.

3. Членовете на групата не се отнасят добре с публиката, не комуникират по никакъв начин с феновете си и вместо да печелят нови, губят голяма част от почитателите си.

Каква е вашата роля като мениджър? Вие сте човекът, който трябва да има реална представа за нещата – да може да види силните и слабите страни в клиента си и обективно и със замах да взема решения за промените, които са му нужни, за да просперира. В случая, поставяйки се на мястото на мениджъра, вие приемате неговата критична гледна точка и тази безпристрастност и проницателност ви помага веднага да видите причината за неуспеха на групата. Всъщност в този тест групата сте вие, а проблемът на групата е ваш проблем – може би до момента не сте го забелязвали или не сте признавали дори и пред себе си, че съществува?

Вижте какво казва отговорът ви за вас:

1. Проблемът не е в тях - моментът е неподходящ като цяло, има спад в продажбите на всички.

Решихте, че проблемът не е в групата, а в нещо извън нея? Това говори за вас, че дори да не го съзнавате ясно, предпочитате да обвинявате външния свят за своите неуспехи. Неподходящ момент, подли приятели, липса на късмет, лоша съдба – може да си намерите куп причини и обстоятелства, естествено независещи от вас, който да ви спъват по пътя към успеха. Вашата най-голяма слабост е, че отказвате да поемете отговорност за собствената си съдба и обвинявате другите за неспособността ви да взимате решения и да контролирате живота си. Първото и най-важно нещо е да осъзнаете, че никой за нищо не ви е длъжен. След това е повече от наложително да спрете да мрънкате и да се оплаквате. Вземете се в ръце и създадете живота, който искате да имате – стъпка по стъпка, организирайте ежедневието си дори на най-просто ниво. Как? Като прибавяте в списъка със задължителни дейности поне една, която след време би ви довела до успеха, който търсите. Искате да започнете работа в международна фирма, но не знаете език; искате секси тяло за лятото, а не тресящи се сланинки; искате да срещнете умен и красив мъж, а не поредния плейбой-бройкаджия... ами действайте: запишете курс за изучаване на чужд език; тренирайте, дори ако е само 20 минути на ден; сменете обстановката - започнете да посещавате места, където има по-голям шанс да срещнете човека, който описахте... Може да ви изглежда малко и незначително като задача, смешно или пък дори глупаво, но ще е крачка напред към крайната цел и крачка по-далеч от бездействието и самосъжалението.

2. Има конфликт в групата, членовете й не се разбират помежду си, затова нещата не вървят.

Решихте, че проблемът е във взаимоотношенията в групата? Твърде вероятно е самите вие да се чувствате разкъсани от вътрешни конфликти. Вероятно имате съмнения в собствените си способности, възможно е дори да се подценявате и да сте твърде критични към себе си. Трябва да стъпите на земята и да бъдете реалисти в оценката си. Съмненията, които имате ви пречат да постигате мечтите си и да живеете живота, който искате. Ако искате любов, заобичайте първо себе си; ако искате другите да ви уважават и следват, трябва да придобиете самочуствието на лидер, да повярвате в себе си. Или с други думи – за да успеете, първо трябва да се превърнете в най-големия си фен! Това не значи да започнете да раздувате способностите си, да се представяте за такива, каквито не сте – приемете себе си с всичките си плюсове и минуси и начертайте план за доусъвършенстване. Смело напред!

3. Членовете на групата не се отнасят добре с публиката, не комуникират по никакъв начин с феновете си и вместо да печелят нови, губят голяма част от почитателите си.

Ако отговорът ви е бил, че членовете на групата не обръщат достатъчно внимание на феновете си, вероятно самите вие имате усещането, че сте се дистанцирали от хората, които ви обичат и не им отдавате дължимото. Може би сте се прерънали във вълци-единаци, или пък натовареното ежедневие ви откъсва от близките ви? Не търсете оправдания за липсата на внимание и отношение от ваша страна към хората, които ви обичат и биха направили всичко за вас. Може би, дори да не си го признавате, вътрешно се чуствате гузни за това, че не се грижите за тях и ги пренебрегвате. Време е да промените нещата – покажете любовта и уважението си по някакъв начин, но не го приемайте като задължение или загубено време! Измислете дейности, които са ви приятни и в които биха могли да се включат и вашите близки и ще видите, че всеки прекаран миг в компанията на любими хора е безценен. Светът е самотно място без близки и приятели – променете ежедневието си преди да е станало късно!