За съжаление не винаги можем да получаваме всичко, за което сме мечтали. Факт е, че често се водим при взимането на решения в живота от скритите ни копнежи и желания да постигнем или притежаваме нещо и, за съжаление, твърде често оставаме разочаровани в очакванията си. Чакаме дълго, борим се усилено, не губим кураж и преследваме мечтата си със същия ентусиазъм, подпалил ни при първата крачка по пътя към нея, но в крайна сметка може да се случи така, че желаната цел да ни се изплъзне точно под носа.

Хората често живеят с идеята за бъдещето, за това какво искат да имат, какви искат да бъдат

и забравят, че живеят тук и сега, забравят, че има за какво да са благодарни и щастливи в същия този момент, в който се чувстват нереализирани, заради поредната непостигната цел, която ги чака, която трябва да гонят.

Забравяме, че:

щастието не се крие в постигането на всичките ни мечти.

Колкото умни, красиви и богати да сме, пак ще има за какво да плачем и страдаме. Осъзнаем ли, че удовлетворението се крие в това, да оценяваме и благодарим за нещата, които вече притежаваме, ще живеем много по-щастливо и спокойно, ще се наслаждаваме на всеки миг и всяко нещо в живота ни. В крайна сметка винаги ще има някой по-успял и по-добър от нас, винаги ще има някой с повече луксозни вещи, имоти, приятели и т.н. Такава е реалността – светът не може да бъде само наш, налага се да го делим с другите.

За днешния тест обаче, ще се наложи да си представите една буквално приказна ситуация:

Хванали сте златната рибка, намерили сте вълшебната лампа – няма значение кое си избирате, условието е едно и също. А именно, че имате право само на едно единствено желание. Без ограничения. Може да получите каквото поискате. Но само едно нещо. Какво ще бъде то?

Интересното в този тест е, че когато мислим за желание, което на сто процента ще получим (да кажем от златната рибка), винаги избираме такова, което смятаме, че сами не можем да постигнем. Избираме нещо, което се надяваме друг да ни даде наготово - а в случая отговорът ви показва очакванията, които имате към партньора си.

А сега - какво си пожелахте?

Поискахте да сте безмерно богати, да притежавате луксозни вещи, коли и къщи, да пътувате по света и да харчите пари на воля, без никакви притеснения за утрешния ден?

Това разкрива за вас, че искреното ви желание е да получите всички тези неща, като се прилепите към някой друг. Търсите богат и щедър партньор, който да се грижи за вас и да ви постави на пиедестал, а вие само да нареждате отгоре и да се разпореждате с всичко, което той е постигнал. Е, желанието ви може и да се сбъдне – не малко подобни примери имаме в живота, но за съжаление винаги едно такова желание е за сметка на друго – истинска любов, свобода. Дали ще бъдете екзотичното птиче в златната клетка или ще се реете като врабчета в студ и пек, но свободни, зависи само от вас.

Пожелахте си да сте неземно красиви, да притежавате някаква тайна сила – например безгранично могъщество или пък да изпитвате невероятно физическо удоволствие?

Желанието ви показва начина, по който подхождате, когато си търсите партньор. Радарът ви за точния човек обаче най-вероятно ще ви подведе – внимавайте да не стане прекалено късно, когато осъзнаете, че всички тези неща носят по-скоро поквара, отколкото щастие или са най-малкото преходни. Всяко удоволствие избледнява с времето, всяка красота повяхва, а могъществото води до падение на човека.

Пожелахте си да знаете всички тайна на света, да сте мъдри, здрави или удовлетворени от живота си?

Е, вие сте едни от малкото, които са уцелили вярната пътека по пътя към постигане на лично щастие. Важното при вас е да не очаквате непременно друг да ви разкрие мистериите на живота или да ви предаде готови уроци – важното е сами да търсите и да достигате до разкритието на тайните или поуките. Не ви трябва някой постоянно да ви бута или приканва да направите нещо за себе си, грижете се за здравето на тялото, ума и духа си сами. Извлечете сила и мъдрост от себе си, от собствения си опит и грешки. Не казваме да игнорирате съвети и да не изслушвате чуждото мнение – а просто да умеете сами да се палите в преследването и постигането на щастие и удовлетворение, да не разчитате на някой друг да ви показва красивите неща в живота.