Специално от екипът на Dama.bg – нещо различно, интересно и точно, с което ще разберете каква личност сте. Предлагаме ви един тест – „Реалист или мечтател”, който е базиран на дейността на мозъчните полукълба – в зависимост от това, коя част надделява, човек е по-емоционален, практичен, наивен, мечтаещ или пък съвсем обратното. Е, какъв тип сте вие?

Тестът се основава на няколко прости задачи, които трябва да изпълните:

1. Вплетете ръцете си и забележете, при плъзването им една в друга, кой палец остава най-отгоре. Ако е този на лявата ръка – вземете лист и напишете 1, а ако е на дясната – 2.

2. Включете въображението си и си представете, че даден предмет всъщност е мишена, в която трябва да се прицелите. Направете го, затваряйки едното си око. Ако отворено остане дясното, пишете 2, а за лявото – 1.

3. Продължаваме със скръстване на ръцете пред гърдите. Тук обърнете внимание на тази, която остава отгоре. Ако дясната ви китка лежи на лявата ръка, а съответно лявата китка си остава отдолу, пишете 2. При обратната ситуация – лявата китка е отгоре – върху дясната ръка, а отдолу остане дясната китка – записвате 1.

4. Ето я и най-забавната част – ръкопляскайте. Ако го направите така, че отгоре да застане дясната ръка – пишете 2, ако пък е лявата – 1.

Ето ги и резултатите! Ако получите:

2222 – вие сте от типа хора, които не променят вече създадените си навици лесно. Често проявяват консервативност, но са самостоятелни. За тях е характерна и практичността.

2221 – характерни за вас са депресираното състояние и нерешителността.

2212 – пълни оптимисти, гледате с усмивка на живота, което си е истинско постижение днес. Общителни личности, които с удоволствие експериментират и обичат промените.

2111 – не позволявате на никого да се меси в работите ви, справяте се с всичко сами. Това не е лошо, но след положените усилия идва и умората. Пресметливостта също ви е присъща.

2211 – наивен тип, който се доверява много лесно. Грубостта не е характерна за вашата личност – вие сте внимателни и съобразителни към околните, често отстъпвате. За сметка на това притежавате силна решителност и умения за общуване, с които пленявате хората.

2122 – за жалост, колкото и да се опитвате да се сближите с хората, отнасяйки се с внимание и уважение към тях, студенината и отдръпнатостта ви се усеща. Вашият дар е аналитичният ум.

2121 – ваш недостатък е факта, че се водите от чуждото мнение и съвети. Изключително наивни сте и създавате усещане за беззащитност и уязвимост, което ви превръща в лесна мишена за тези, които не желаят да са ви приятели. Може би е време за промяна.

1112 – три думи – чувствителност, решителност, енергия, които ви правят доста търсена компания.

1222 – един от най-често срещаните типове личности. Не сте особено решителни, склонни сте към поддаване на чуждо влияние. Упоритостта също не ви е присъща, но пък притежавате емоционалност и комуникативни умения, с които се чувствате достатъчно добре.

1221 – владеете се от чувства и емоции, имате добър и мек нрав, с които позволявате на околните да ви се качат на главата. Много наивни и понякога не достатъчно практични.

1122 – пълни сте с енергия, благодарение на която си измисляте какви ли не интереси, за които времето никога не ви е достатъчно. Добронамерени и приятелски настроени към хората.

1121 – държите да сте в добри отношения с хората, които ви заобикалят. Притежавате голямо въображение, изключително съзидателен тип.

1111 – големи егоисти... които притежават редица уникални качества! Вие сте упорити, чувствителни и различни. Мисленето и логиката ви е нестандартна, благодарение на което гледате от друг ъгъл света. Много талантливи личности – творчеството е вашата страст.

1212 – изключително упорит и силен характер, който преследва целта си докрай.

1211 – затворени и срамежливи. Често се вглъбявате в себе си и проявявате „защитна реакция” към околните, заради което и трудно се сприятелявате. Може би трябва да промените това...

2112 – печелите приятелите си с непринуденост и лекота. Често променяте интересите си.