Едно писмо до: Теб 

Когато някой ти показва, че не те уважава, когато някой не ти дава отношението, коетo заслужаваш, когато някой те пренебрегва и подценява, събери си нещата и си тръгни. Направи го, скъпа моя. Заради себе си. Заради бъдещето си.  

Дори да не знаеш къде ще отидеш. Или при кого. Важното е, че ще бъдеш някъде, където ще си себе си.

Не позволявай на никого да ти казва какво да правиш. Или да не правиш. Не позволявай да никого да ти казва за какво си струва да се бориш. И от какво трябва да се откажеш. Не позволявай на никого да те поставя в рамки.

Ти си родена да бъдеш свободна. Ти си родена да бъдеш това, което си.

Ако някой ти каже, че искаш твърде много,... искай още повече. Защото знаеш, че си готова да дадеш много. Че даваш много. Ако някой ти каже, че си твърде амбициозна, още по-упорито преследвай целите си. Ако някой ти каже, че искаш невъзможни неща, искай ги още по-горещо. И още по-горещо вярвай, че ще ги постигнеш. Ако някой ти каже, че бързаш твърде много. Бързай още повече. Улавай миговете на живота. Не чакай. Не пълзи. Не спи. Дай воля на енергията в себе си. Дай воля на силата си. Повярвай в силата си.

Не си длъжна на никого. Затова, не се променяй заради никого.

Не се отказвай от нещата, в които вярваш.
Не се отказвай от нещата, които заслужаваш.
Не се отказвай от себе си.

И не забравяй: никой не може да те държи на място, в ситуация и при хора, с които не искаш да бъдеш. Освен ако ти самата не го позволиш. Време е да спреш да го правиш, не мислиш ли? Време е да тръгнеш по пътя... към себе си. Към бъдещето си. Към щастието си.

От: Мен