Необходими продукти:
  • 300 г ягоди
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 12 бишкоти
  • 200 г маскарпоне
  • 50 мл кисело мляко
  • 200 грама сирене рикота (или ниско маслена извара)
  • 50 г кристална или пудра захар
  • 100 мл сметана
  • 100 г бял шоколад
Начин на приготвяне:

Смесете ягодите с ваниловата захар и сложете на огъня. Оставете да врат в продължение на 5 минути, като разбърквате непрекъснато. Разбийте добре сиренето маскарпоне с рикотата, киселото мляко и захарта.

На дъното на форма поставете половината от крема. Отгоре наредете бишкотите, потопени в ягодовия сироп. Залейте с останалия крем, разбитата сметана и завършете с ягоди. По желание може да украсите с люспички настърган бял шоколад.