Сладкият ликьор е една от най-предпочитаните съставки, когато стане дума за десерти. Затова, мили дами, сега ще ви разкрием как да си направите вкусно тирамису с негова помощ.


А ето и рецептата:

Продукти:
  • ½ чаена чаша кафе
  • 2 ч.ч. вода
  • ¼ ликьор
  • 1 опаковка крема сирене
  • ½ купичка маскарпоне
    • 1/3 ч.ч кафява захар
  • ¼ ч.ч. Кристална захар
  • 24 бишкоти
  • 2 чаени лъжички какао на прах
Начин на приготвяне:

Направи кафе в обикновена кафе машина, което след това изсипи в плитка чиния. Добави 2 супени лъжици от ликьора и го остави да се охлади. В голяма купа смеси маскарпоне и крема сирене. Разбий ги хубаво, докато се получи хомогенна смес. Смеси кафявата захар с останалата част от бейлиса, като отново разбий добре. Покрий тавата с фолио и започни да нареждаш в следната последователност: крем, бишкоти, крем, бишкоти. Преди да започнеш да нареждаш бишкотите, потапяй всяка за много кратко в сместа от ликьор и кафе. Когато всичко е готово, тирамисуто се оставя една вечер в хладилник, за да може да стегне хубаво. На следващия ден се обръща в поднос или голяма чиния, за да може да се украси, като отгоре се поръсва с какао на прах.

Този десерт определено си заслужава работата! Може да се сервира след вечеря с ирландско кафе.

Автор: Дарена Даскалова