Абумби II е единадесетият крал на Бафут - обособено кралство ноа територията на северен Камерун и има около 100 жени и над 500 деца, съобщава Си Ен Ен, цитиран от 24 часа. Всъщност той не се е женил лично за всичките тях, но според местната традиция, когато един крал (според тяхното наречие - Фон) умре, неговият наследник, заедно с властта и всичко останало, взема и жените и децата му.

От своя страна самият има право да се жени още колкото си иска пъти. И въпреки, че полигамията е легална в Камерун, много малко хора в страната я практикуват. От една страна защото огромната част от населението са християни, а от друга - по чисто икономически причини. Самите камерунци пък все повече опитвали да копират западния начин на живот.

Самият Абумби II коментира: "След времето на колониализма нашите традиционни ценности много се промениха и все още има постоянен конфликт между традициите и модерния начин на живот. Моето призвание е да помагам на поданиците си да се вписват в съвременния живот, но също така и да не забравят своята култура, защото без нея ставаме животни". Той владее Бафут - най-голямото кралство в района вече 47 години.