Мъжете са доста странни по отношение на брака и от това, което са ми казвали, за тях най-важно е правилното време. Но аз не съм сигурна в това. Когато стане дума за голямото предложение, те се отнасят към брака като инвестиция – и предварително правят необходимата проверка.

Те трябва да знаят определени неща, за да се почувстват комфортно да предложат брак на любимата си. Ето кои са 7-те неща, които мъжете проверяват, преди да решат да се оженят.

1. Той трябва да знае, че е напълно готов на дългосрочно обвързване.

За съжаление, времето е проблема. Ако той чувства, че не е в правилния момент от живота си, няма да ти предложи. Ти също не можеш да го принудиш. Обикновено мъжете решават, че са готови за брак, когато са финансово стабилни и са осъзнали, че да си ерген е гадно.

2. Той трябва да знае, че ще бъдеш добра съпруга.

Той иска жена, която ще бъде представителна в семейството му и която ще бъде добра майка за децата му. Той иска да знае, че няма да се превърнеш в зла вещица, щом постави пръстена на ръката ти и че ти ще направиш необходимото, за да го накараш да се гордее с теб.

3. Той трябва да знае, че си отговорна.

Бракът е правен договор, а това означава, че ще има сериозни последици в областта на финансите. Това, от което повечето мъже се страхуват, е че ще се оженят за дама, която ще ги докара до банкрут, заради прекалените си харчове и която ще откаже да върши домакинската работа, макар и да стои вкъщи и в общи линии ще се държи като голямо егоистично дете.

Те не искат това! Те искат зрял човек, който действително ще допринесе за семейството и няма да се оженят за дама, която не отговаря на това описание.

4. Той трябва да знае, че ще те изгуби, ако не се ожени за теб.

Твърдо вярвам, че мъжете се нуждаят от силен ритник, преди да се оженят. Ако непрекъснато му внушаваш идеята, че животът без брак е хубав, той няма да се ожени за теб. Ако той разбира, че ще бъдеш с него дори и без брак, никога няма да направи предложение.

5. Той трябва да знае, че финансовото му състояние е стабилно.

Повечето мъже няма да се оженят, ако са затънали във финансови проблеми, макар и парите да нямат нищо общо с любовта. За тях това е въпрос на чест. Ако е разорен и доходите му не са стабилни, няма да се чувства готов да сключи брак.

6. Той трябва да знае, че можеш да му бъдеш вярна.

Най-просто казано, мъжете не приемат добре изневярата. В действителност я приемат още по-зле, ако е от страна на жените. Ако чувства, че не можеш да бъдеш вярна, той няма да се ожени за теб - никога.

7. И разбира се, той трябва да знае, че имаш същите дългосрочни цели като него.

Няма никакъв смисъл в това един мъж да се ожени за жена, която иска всичко, което той ненавижда. Това е все едно да се простреляш в крака. Мъжете знаят това и ще предложат брак само на жена, която ще подкрепя плана им за бъдещето.