Не мога да се сетя за човек, който да не е имал токсична връзка в живота си. И тъй като съм водил един и същ разговор десетки пъти, мисля да понахраня малко и вас, колкото и злояди да сте по темата. Да ви е сладко.

"Ама ние се обичаме"

Отличен, чудесен, фамозен, ювелирен довод. Лично аз обаче не го намирам за достатъчно добър, за да бъдете нещастни. Това че някога сте се обичали, не значи, че все още е така. Когато любовта системно се третира зле, тя просто отлита през прозореца. Накрая остава само навикът. А той е много неприятен лъжец.

Ще се промени!

Успех. Една джанка винаги ще бъде джанка. Това че днес е със зелени листа, утре с жълти, а на пролет цъфнала, не я прави череша. В същината си 99% от хората не могат да се променят. Не могат да го направят в името на собствените си задници, като например, за да откажат цигарите или да тръгнат на фитнес, а какво остава да го направят за някой друг. Надеждата, че едно човешко същество ще се промени, за да е по-угодно на друго, е едно от най-деструктивните и наивни неща, в които може да вярвате.

Хъмпти Дъмпти

Колкото и да не ни се иска, понякога няма връщане назад. Има неща, които не се забравят, не могат да се преглътнат и които винаги ще тровят отношенията между двама души. Не си губете времето в лепене на счупени чаши. Накрая резултатът винаги е един и същ. Още по-дълбоки прорезни рани. Съжалявам, ако не ви харесва.

Големият кораб минава

Сега и утре са милион пъти по-важни от онова преди година, две или пет. Не живейте на старите лаври. Няма да се върнат! И нямат значение. Каквото било, било. Няма никакъв смисъл да стоите с човек, който отдавна ви кара да се чувствате не-добре само защото някога е било различно.

"Никога повече няма да обичам така"

Наистина ли? В кристалното си кълбо виждате ли числа от тотото, крайни резултати на мачове или само собственото си бъдеще? Н-и-щ-о не знаете! И никога няма да знаете кой или какво ви чака. Знам, че сте твърдо убедени в чувствата и правотата си. Точно както когато имате любима песен, сте твърдо убедени, че това е най-великата песен на света и че никога никоя друга песен няма да ви харесва колкото тази. Но след време има друга песен, нали? Почти същото е, само че в други размери.

Шубето е голям страх

Вие имате контрол над собствения си живот. Длъжни сте пред самите себе си да проявите смелост и да сложите край на отношения, които ви тровят животеца. Знам, че е плашещо, но реално - няма защо. Какво точно има да губите? Ще ви липсва лошото ли? Нямате представа на колко прекрасни места може да ви отведе пътят, по който ви е страх да тръгнете. Не тъпчете на едно място. Ясно е, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но в края на краищата, зависи изцяло от вас. Слабохарактерността е въпрос на избор. С нея винаги можете да си мрънкате на воля и да намирате виновници за личните ви несгоди. Ако нямате куража да се отървете от токсичния човек в живота ви, то може би трябва сериозно да се замислите дали наистина заслужавате да сте щастливи.