11. Най-високата котка в света... се казва „Trouble” и е висока 48,3 см. Тя поставя рекорда за най-висока котка през 2012 година.

10. Най-татуираната жена в света... притежава колекцията от татуси, които покриват 95% от тялото ти. Интересното е, че за всеки дизайн Julia Gnuseсе доверява на един и същ художник.

9. Най-големият хот-дог... е с дължина 40.6 см и дебелина – 10.2. Приготвен е от говеждо, телешко и свинско месо в Чикаго.

8. Най-високата прическа... притежава японският моден дизайнер Kazuhiro Watanabe. Косата му стои на височина от 113.3 см.

7. Най-дългият език и най-голямата афро прическа в света. На снимката виждате 21-годишната Chanel Tapper и невероятния й език, и 35-годишната Aevin Dugas с красивата си коса. Тези две дами са сертифицирани за държане на световни рекорди за най-дълъг език в света и за най-голямата афро прическа в света.

6. Най-дългите нокти. На снимката в дясно виждате Lee Redmond– бивш рекордьор за най-дълги нокти (863.6 см). До нея позира Melvin Booth, собственик на рекорда за най-дългите мъжки нокти в света (894.1 см). Фотографията е взета през 2010 година за изданието на световните рекорди на Гинес, само няколко месеца преди произшествието, което довежда до загуба на ноктите на Redmond.

5. Най-големият Кюгал... е чудото, към което гледат жителите на Йерусалим. Това е традиционно еврейско сладко ястие, обявено за най-голямото в книгата на рекордите на Гинес, на 01 август 2002 година.

4. Най-големите бицепс и трицепс... притежава роденият в Египет Мустафа Исмаил. Той е признат за абсолютен рекордьор през 2012 година, заради обиколката си от 66.37 см.

3. Най-големите арабски сладки. Мозайка от традиционни арабски сладки, дълги 112 метра, виждате на тази снимка. Точно те прославят Дамаск и влизат в книгата за световните рекорди на Гинес, на 14 юли 2010 година.

2. Най-големите рисувани платна... са дело на деца от Букурещ, Румъния.

1. „Най-пробитата” жена в света... е Илейн Дейвидсън.