Ако отброявате дните до следващото интервю за работа, тези полезни съвети ще ви помогнат да бъдете в правилното настроение, което да остави трайно впечатление на интервюиращите:
 

 
1. Направете свое проучване
 
На интервюто със сигурност ще ви бъдат зададени конкретни въпроси за съответната компания, така че се уверете, че сте свършили „домашната си работа” относно важната информация за фирмата, която е публично достъпна. Също така проучете най-новите тенденции в съответната сфера, за да можете да разговаряте с увереност.
 
2. Упражнявайте отговорите си
 
Въпреки че няма определен формат, който интервютата за работа следват, има определени въпроси, които можем да ви гарантираме, че може да ви провалят. Трябва да си подготвите отговори на някои от най-често задавите въпроси на интервютата за работа – за вашите силни и слаби страни, както и защо точно вие сте най-подходящи за тази позиция.
 
3. Обърнете внимание на детайлите
 
Външният вид не трябва да има значение, но самата истина е, че често хората биват осъждани, преди да са казали и дума. Уверете се, че обувките ви са полирани, дрехите – чисти, а аксесоарите – едва доловими. Положените усилия за добрата си визия на интервюто за съответната работа, това показва желанието ви за успех.
 
4. Запазете спокойствие
 
Добрата подготовка е ключът за запазване на контрол. Планирайте действията си от рано и си осигурете допълнително време за забавяния и внезапни пречки. Така или иначе, ще имате всичко, което ви е нужно, за да се подготвите за интервюто. Говорете ясно, усмихвайте се и не забравяйте, че интервюиращите са обикновени хора, които също може да бъдат нервни!
 
5. Задавайте въпроси
 
Винаги трябва да имате няколко въпроса под ръка за интервюиращите, за да покажете интереса си към позицията. Подгответе си минимум 5 въпроса, някои от които да ви дадат допълнителна информация за работата, а други – да ви въведат по-навътре в нещата около работата на компанията, нейните цели и култура.