Всяка от нас се е сблъсквала с този "проблем". Уморените очи, тъмните кръгове, торбичките - ярки признаци за недоспиване. Макар че при някои дами се появяват с течение на годините или при прекомерната употреба на сол, силен стрес или обезводняване. Придават ни болнав вид и действат отрицателно на самочувствието ни.

 
 Dama.bg ви представя 10 начина, които ще са вашето оръжие срещу торбичките и тъмните кръгове:
 
1. Измийте лицето си с вода (студена)
 
Не е голяма философия, нали? А ефектът е освежаващ и се забелязва почти веднага. Комбинирайте измиването със следващия трик, който ще ви представим, и ще откриете идеалния си сутрешен ритуал. 
 
2. Лек масаж 
 
Пръстите ви са магически, особено при подути очи. С леки движения и потупвания масажирайте зоната под клепачите. Няма определена продължителност, но е желателно да не е по-малко от 3 минути. Ще усетите спадането на отока почти веднага. 
 
3. Изстудена лъжица
 
Вземете лъжица и я сложете във фризера за около 15 минути. След като я извадите, я задръжте върху тъмните кръгове, докато отново не стане топла. Може да ви бъде неприятно в началото, но се свиква. Както казват хората: "Трай, бабо, за хубост!" 
 
4. Кръгчета краставичка
 
Нарежете краставицата на кръгчета и я поставете под очите си за около 30 минути.
 
5. Зелен чай 
 
Предварително накиснете две торбички зелен чай в студена вода. След това ги поставете под или върху очите си. Останете колкото е възможно по-дълго с тях, за да може действието на чая да бъде по-силно. След като ги махнете, измийте очите с хладка вода. 
 
6. Картоф
 
Всички знаем за благоприятното му действие при изморени очи и за способността му да забързва кръвообращението ни. Нарежете картофа на кръгове, които да поставите върху проблемната зона. Стойте с тях около 15-20 минути. Изплакнете очите с хладка вода, след като отстраните картофа. 
 
7. Лед 
 
В хавлиени кърпи завийте купчета лед и ги сложете върху клепачите си. Чао, подпухналост. 
 
8. Витамин Е
 
Смесете във вода няколко капки витамин Е и разбъркайте. Напоете със сместа два тампона или памук и ги поставете върху кръговете или подпухналата зона. 
 
9. Яйчен белтък
 
Отделете белтъка на яйцето и го разбийте. След това внимателно намажете проблемната за вас зона. Ще почувствате кожата си по-стегната, мека и без досадното подуване. 
 
10. Прясно мляко
 
Вземете два тампона и ги потопете в прясното мляко. Покрийте очите за около 20-30 минути. Млякото е добър помощник при по-големи торбички. 
 
Важно! За да се отървете от досадните тъмни кръгове и подувания, грижете се за себе си. Спете по минимум 7 часа и не подценявайте действието на водата. Старайте се да пиете поне по 2 литра вода на ден, консумирайте разнообразна храна и не лишавайте организма си от нищо! Усмихвайте се!