Италианските кнедли от неквасено тесто с месо, сирене или зеленчуци. Родното място на тортелините е региона Емилия.

Необходими продукти:

Тесто:
• брашно - 2 чаши
• жълтък - 1 бр.
• вода (топла) - 100 мл

Пълнеж:
• спанак (пресен или замразен) - 200 гр
• сирене (идеално за случая - Рикота, но може и друго сирене) - 200 гр
• лук - 1 бр.
• сол на вкус (0.25 гр)

Заливка:
• масло - 100 гр
• чесън - 1-2 скилидки
• сирене (може да замени всеки твърд настърган кашкавал) на вкус

Начин на приготвяне:

1. Пригответе плънката. Ако спанакът е пресен, внимателно измийте и подсушете. Ако е замразен, размразете, отцедете и нарежете. В тиган затоплете малко растително масло и запържете спанака около 7-9 минути, като се разбърквате от време на време.

2. Почистете и нарежете на ситно лука. Сложете готовия спанак в отделна купа и добавете в тигана малко растително масло (1 супена лъжица) Задушете лука, докато омекне за около 5 минути. Към спанака добавете сирене (Рикота или извара),пържения лук и разбъркайте - пълнежът е готов.

3. В широка тенджерка налейте вода, добавете сол и поставете на средна мощност да ври.

4. Замесете тестото: смесете всички компоненти от рецептата (много е удобно първо всичко да смесите с помощта на миксер и след това да довършите на ръка). Разделете тестото на 2 равни части и увийте в найлоново фолио, така че да не изсъхне.

5. След 10-15 минути (за предпочитане в рамките на половин час), разточете тестото на дълги, тънки правоъгълни ленти. Колкото е по-тънко тестото - толкова по-добре.

6. Разпределете върху тестото толкова плънка, колкото искате да бъдат дебели готовите тортелини. С друг лист от тестото покрийте отгоре, натиснете с пръсти, съединявайки слоевете тесто, притиснете добре крайчетата.

7. Веднага след като част от тортелините са готови веднага ги сложете във вряща подсолена вода. Когато изплуват на повърността продължете варенето още 3-4 минути. След това извадете с решетеста лъжица.

8. За заливката: разтопете маслото, добавете пресования чесън. Сложете тортелините в купа и залейте със соса. Поръсете с настърган пармезан, украсете със зелено листенце и се насладете.