Трогателен музикален видеоклип, показващ емоциите на опечалени, които са изгубили близък човек, стана изключително популярен в интернет. Видеото е към песента “Please Don’t Go” на ирландската певица Стефани Рейни, а в него виждаме мъже и жени, държащи плакати със снимка на техен любим човек, който е починал. Те показват също така и надписи, от които разбираме как е починал техен любим човек, както и какво биха споделили с него, ако можеха. В ръцете на един човек виждаме думата „самоубийство“, надписът пред друг човек гласи „рак на гърдата“, а трета жена е изписала „инцидент“.

Опечалените разказват и как се чувстват след смъртта на свой близък човек, а най-често използваните описания са „изгубен“, „празен“, „с разбито сърце“, „в паника“. Те също така споделят какво биха казали на починалия, ако можеха да го срещнат отведнъж. Някои от посланията гласят „Съжалявам, че не можах да те спася“, „Уважавам решението ти“ и просто „Здравей“.

Изпълнителката Стефани Рейни благодари от цялото си сърце на всички, които са взели участие в клипа, тъй като знае колко трудно е било това за тях: „В последните няколко месеца работих усилено върху видоклипа към песента ми Please Don’t Go и за мен е чест да го споделя с вас. Беше изключително трудно да съберем в думи значението на този клип и не мога да изразя благодарностите си към хората, които участват в него. Преди няколко години самата аз внезапно изгубих племенника си и това промени целия ми живот. Все още мога ясно да си спомня начина, по който се чувствах и знам колко много хора са минали през подобни емоции под една форма или друга.

Песента също е изключително сантиментална за Рейни: „Това е песента, която усетих най-силно, докато я създавах. Спомням си откъде дойде вдъхновението за нея и значението за нея не се губи никога, независимо колко пъти я изпълнявам.

Във видеото взима участие и популярният Фейсбук комик Сайън Туоми, който разкрива, че баща му е починал през 2011 от синдром на внезапната смърт. “Оттогава насам винаги съм искал да направя видеоклип, който да изразява болката ми и който може да помогне на хора, които също са изгубили близките си и да разкаже тяхната история“, споделя Туоми. Във Фейсбук комикът пише още „Това беше най-трудното нещо, което някога съм правил – да седя и да разказвам за баща ми, който си отиде. Видеоклипът е много красив, а Стефани е изключително талантлива. Възхитителен проект! Внимание: ще плачете, докато гледате“.

Сърцераздирателният клип е публикуван в официалната страница на Стефани във Фейсбук и е гледано 1.5 милиона пъти само през първите 24 часа.

Можете да го видите тук: