Всеки от нас има моменти, в които сякаш животът му се срива пред очите – губи работа, разделя се с любим човек, хвърля на вятъра голяма сума пари, а едва покрива сметките… След едно нещастие идва друго. И така се завърта върволица от все опасни и по-опасни за нас събития. В един миг сякаш вече няма за какво да живеем и всяко следващо движение ни тласка към още по-жестока криза.

Може ли този процес да бъде спрян? Или сме обречени на вечно нещастие и карък? Можем ли да сме от малцината щастливци, които яхват вълната на късмета и никога не се сблъскват с трудности?

Отговори на тези въпроси дава руснакът Вадим Зеланд с учението Транссърфинг, което придобива все повече и повече почитатели по целия свят. С него веднъж за винаги учим как Вселената да бъде на наша страна и как да получаваме лесно желаните придобивки. При това границите в успехите ни е само нашето въображение.

Вадим Зеланд

Кой е той?

„Когато читателите ме попитат „Кой си ти?”, обикновено отговарям „Аз съм никой ”. Моят живот не може да бъде от някакъв интерес, тъй като не съм аз този, който е създал Транссърфинга, аз просто съм канал за древното Знание, което дава достъп до един свят, в който невъзможното става възможно. Великата мистерия е все още тайна, тъй като всичко е невероятно лесно – истината е на повърхността и се изисква само някой да я доведе до хората. В този случай личността не е от значение. Това, което е от истинско значение са онези, които ми предадоха древното знание. Във всеки случай те също искат да останат на заден план”, казва скромно писателят, който държи ключа към вечното благоденствие.

Роден през 1962 г. в Русия, преди разпадането на Съветския съюз Вадим прави проучвания в областта на квантовата физика. Промените в политическия строй го тласкат към модерните информационни технологии, докато един ден не се посвещава на писането. Споделя, че преди този момент животът му е развалина. Самият той е песимист и непрекъснато се сблъсква с трудности.

Преди първата му популярна книга „Транссърфинг на реалността: Пространство на варианти” обаче преобръща живота му, както и този на милиони негови последователи. След нея Зеланд публикува още 8 продължения, които докосват най-важните аспекти от човешкия живот – любовта, работата, здравето и душевната хармония. При това по начин, който за винаги променя човек.

Какво е Транссърфинг?

„Транссърфингът не е техника за самоусъвършенстване, а начин на мислене и действие за постигане на това, което искаш. Не се борете, за да го постигнете, а просто го постигнете. И не става въпрос за това да промените себе си, става въпрос за това да се върнете към себе си, към истинското си аз. Много е просто. Светът е като огледало, отразява твоето очакване от него. Ако не си удовлетворен от света, то ще ти върне обратно твоето неудовлетворение. Ако се бориш срещу него и той ще се бори срещу теб. Когато спрете да се борите, светът ще отговаря на вашите желания”, това е принципът, по който е изградено учението на Зеланд.

В основата му стои правилото, че всеки от нас живее в пространство на варианти – мисловна координатна система, която показва всяка възможност, която имаме в живота си. Реалността има две форми: физическа, която може да бъде пипната и метафизична, която излиза извън рамките на възприятието, но която е не по-малко реална. Броят на вариантите е безкраен, подобно на безкрайно множество от възможни точки по координатите. Там са регистрирани всички минали, настоящи и бъдещи събития и от пространството на варианти идват нашите сънища, както и ясновидството, знанието и интуитивните разбирания. При определени условия мислите могат да се материализират във всеки сектор в пространството на варианти.

Как работи?

В едно особено състояние, което Транссърфингът нарича единство между душата и разума, се формира една мистериозна сила – външното намерение. Ако се следват определени правила, тази сила ще доведе до завършване на процес – ще се реализира това, което сте замислили или създали. Тя ще „материализира” вашите желания и очаквания от живота. И точно тук е тънкостта. Какво желаете в живота си?

Ако в мислите ни за бъдещето ни води страх и предчувствия, никак не е трудно да проектираме точно такива събития около точката, в която се намираме на личната ни координатна система. Примерно: боим се, че днес ще закъснеем за работа и в бързината изпускаме чашата с кафе, върху новия си панталон. Той, естествено, е бял и се налага спешно да се преоблечем. Оттам целият ми ден тръгва в догонване на изтърваните минутки и секунди, стрес, страх, напрежение и грешки.

Или пък сме вманиачени по темата за катастрофите на пътя. В началото само цъкаме с език при всеки лош инцидент, коментираме го с близки, приятели и създаваме силно мисловно поле около тази тематика. Постепенно започваме да забелязваме чукнати коли, случайно сме свидетели на лека катастрофа, наш близък ожулва колата си и вече все по-често забелязваме сгъстяващия се информационен поток по темата. И ако не успеем да овладеем мислите си и не започнем да приемаме всичко случващо се с хладно безразличие, рано или късно тези произшествия стават част от живота ни.

На какво се дължи това?

Според Зеланд нашият свят е това, което мислим че е. Мисловната енергия не се губи и дори, когато тя не ни се стоварва във вид на събития, тя продължава да работи на заден план. Всеки път, когато се сблъскваме с предизвикателство, ние автоматично реагираме на него и му придаваме значение. Ако го оценяваме като положително събитие, отиваме на благоприятна жизнена линия – там където то отключва други приятни за нас събития. Същевременно, ако решим, че съдбата е срещу нас, ако си позволим да превърнем „провала” в силен страх и негативизъм, животът автоматично ни насочва към нови събития, които да ни носят тъга, болка и разочарования.

Сега получихте ли отговор защо никоя злина не идва сама? Всъщност колкото повече драматизираме и оплакваме живота си, толкова повече го тласкаме към пространство на варианти, в което ни очакват сълзи, болка, провали и предателства. Личният ни страх, че всички нещастия ще се струпат върху главите ни, бавно но сигурно ги материализират.

Как да се избавим от самосъжалението?

Веднъж изпаднали в омагьосан кръг на самосъжаление, често не можем да си представим изход от неприятностите. Не можем да променим факта, че сме без работа, не можем да променим изневярата и раздялата, но можем да променим нашите мисли за тях. Неприятностите не идват от трудностите, а от отношението ни към тях.

Така ако направим малка промяна в гледната си точка от раздразнение, яд и гняв, страх и болка, се опитаме да погледнем на ситуацията неутрално, постепенно всички облаци около главата ни се разсейват. Може и да не получим непременно подарък от съдбата, печалба от лотарията или секси гадже, но умението ни да оценим простичкия факт, че сме живи и всички беди са само в нашите глави, ще ни тласнат към по-благоприятни варианти на бъдещето ни.

Според Зеланд най-големият активатор на беди си остава нашият вътрешен страх. Притеснението ни, че нещо фатално ще се случи в живота ни и това ще ни повлече към дъното. В същото време правилността на мислите ни определя избора на жизнена линия, в която се намираме.

Принципът на координация на намерението се състои в следното: ако имате намерение да приемете очевидно отрицателното събитие като положително, то ще е положително. Няма значение колко е трудно точно сега, бъдещето има приятна изненада за вас, в случай, че вие продължавате да поддържате координацията на намерението. Светът е като огледало, отразява вашето очакване. Ако вашите очаквания са песимистични и изпълнени със съмнения, почти сигурно е, че така ще се случи, че да преживеете провал или разочарование.

Дали работи?

Един от най-страстните привърженици на Трасссърфинга е сексоложката Наталия Кобилкина. Съдбата й днес изглежда като сюжет за филм – млада жена идва от далечната сибирска тундра, за да се превърне в една от най-популярните личности у нас.

Дали печели вниманието на над 300 000 свои последователи само защото зачеква някои от най-деликатните теми в обществото ни? Едва ли. Наталия с ръка на сърцето признава, че често се допитва до съветите на Зеланд. Някои от тях пък са в основата на собствените й практики. И не можем да отречем, че за нея те работят доста добре.

ПРИНЦИПИ НА ТРАНССЪРФИНГА:

1. Светът отразява като огледало вашето очакване от него.

2. Отражението се формира от единството между душата и разума.

3. Не мислете какво не искате, а какво се стремите да постигнете.

4. Отхлабете хватката си и позволете на света да се движи по течението на вариантите.

5. Всяко отражение възприемайте като позитивно.