Метростанцията на „Черни връх” ще бъде пусната през юни месец 2016 година, Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

Кметицата заяви, че в график се изпълняват довършителните дейности по метрото. Работата по третия метродиаметър ще започне със седем станции, които обхващат дължина от 7,5 км. и трябва да бъдат завършени през 2019.

„Моето желание е цялата линия на третия метродиаметър да бъде готова през 2019 г.”. По думите й в началото на януари престои представяне на организацията на движението и се прави всичко възможно максимално малко да бъде ограничено то.

Фандъкова обясни, че при метростанцията на Орлов мост строителството ще е при много тежки условия, но въпреки това няма да има съществено затваряне на движението. Тя добави, че другите метростанции ще се изграждат в стеснени градски условия.

Кметицата посочи, че в края на месец януари и началото на февруари се очаква да започне същинската организация и работата. Организацията на движението ще бъде представена в началото на месец януари, а самите затруднения в движението се очакват в края на февруари и началото на март.

Фандъкова призова столичани да използват обходните маршрути и заяви ,че най-тежко ще бъде преминаването по бул. „Патриарх Евтимий” и кръстовището му с бул. „Витоша” и по бул. „Гешов” при пресичането му с булевард „България”.