Поддържането на аурата, чиста и балансирана, е самостоятелна практика, която носи ползи за ума, тялото и духа ви.

А какво е аурата?

Тя е биоенергийното поле, обграждащо физическото ни тяло и може да се простира на 2-3 метра около нас. Представете си я като ореол от светлина и цветове. В нея се съдържат мислите и чувствата ни, тя отразява духовното и физическото ни състояние. Затова и видът й е индивидуален за всеки човек - може да варира по форма, размер, плътност, яснота на цветовете.

Понякога аурата ни става по-замъглена - цветовете са по-мътни, или пък започва да се „къса” поради стрес, болест, токсична среда или заради употреба на лекарства и алкохол.

Симптомите за отслабена аура са лесни за разпознаване:

Чувстваме се слаби и потиснати, изморяваме се бързо, лесно се поддаваме на психо атаки и чужди влияния, разболяваме се.

В този случай е важно да се погрижим за здравето на аурата си - колкото по-силна е тя, толкова по-енергични и силни ще бъдем ние. Как става това? В три лесни стъпки. Те ще ви помогнат бързо да изчистите аурата си и да почуствате ума, тялото и духа си жизнени и балансирани.

Какво ви е нужно?

Ще ви трябват няколко кристала като селенит, чист кварц, опушен кварц или кианит, кристална есенция или етерично масло.

Може да направите почистването на аурата сами, или пък да помолите приятел да ви помогне. Би било най-добре да сте прави, докато извършвате ритуала.

Как се прави?

Изправете се, хванете по един кристал във всяка ръка и повдигнете ръцете над главата си. Започнете да движите кристалите по предната част на тялото си, започвайки от главата и продължавайки надолу до пръстите на краката. Отново вдигнете ръце, но този път пускайте кристалите няколко сантиметра по-вдясно спрямо предишната траектория – и така отново от главата до пръстите на краката. Продължавайте с упражнението, докато не обиколките с кристалите цялото си тяло. Докато кристалите чистят аурата ви, е добре да си представяте как освобождавате негативните мисли и чувства - визуализирайте как силата на кристала ги премахва. Завършете ритуала като разпръснете малко кристална есенция или етерично масло в близост до тялото ви, за да създадете „здрав” слой около аурата си.

Какви са ползите от почистването на аурата?

  • Ще имате повече енергия и ще сте по-издръжливи
  • Ще бъдете по-здрави
  • Интуицията ви ще бъде по-силна
  • Ще бъдете по-съсредоточени
  • Ще устоявате на атаките на отрицателни или токсични хора и среда

Препоръчваме ви да се грижите за здравето на аурата си най-малко два пъти седмично. Ако пък преминавате през тежък и стресиращ период в живота си, би било добре ритуалът за изчистване на аурата да ви стане ежедневна практика.