Документално видео показа няколко месеца от живота на дете със Синдром на Шварц-Джампел, който се променя коренно след срещата с домашния му любимец.

Dama.bg ще ви покаже една затрогваща и до болка истинска и вълнуваща история за любовта, грижата и надеждата на едно изстрадало семейство. Главните герои в това видео са дете със Синдром на Шварц-Джампел и трикракото му куче.

Синдромът на Шварц-Джампел е изключително рядко вродено заболяване, което понякога налага допълнителна психосоциална подкрепа. Това наследствено заболяване причинява мускулна скованост, набръчкан външен вид на лицето, хипертрихоза на клепачите, нисък ръст и други.

Преди срещата с кучето от видеото, момченцето живее в денонощен страх, който се дължи на рядкото заболяване. Общуването с домашния любимец обаче го променя коренно.

Видеото е част от документалната поредица на студенти от университета в Хертфордшир. “Успяхме да намерим това специално семейство и да документираме няколко невероятни месеца от живота им. Направихме този филм, за да покажем не само историята на семейството, но и за да привлечем вниманието на обществото към Синдрома на Шварц-Джампел. Малко любов може да направи чудеса...”, коментират създателите на филма.

Вижте какво може да направи любовта там, където дори медицината е безсилна!