След третата ми книга за пътя на щастливата жена започнах да получавам писма от мъже, че и те искат да разберат какви са стъпките към тяхното щастие.

Всеки човек е роден, за да бъде щастлив.

Всеки! Няма изключение! Точно ти, човекът, който чете в момента тези редове, си роден, за да бъдеш щастлив!

Изречи го на глас: "Роден съм, за да бъда щастлив".

Как се чувстваш, когато го казваш?

Запиши своите чувства и мисли по този въпрос.
Изреди всичко, което ти идва наум. Не се ограничавай.
Задачата на тази книга е да ти помогне да си позволиш да бъдеш щастлив.
Защото единственият човек, който те ограничава от щастието, това СИ ТИ САМИЯТ!

Няма никой друг. Околните са просто твоите огледала и проекции.

Вероятно ще кажеш: добре, ако сме родени за щастие, защо ги има смъртта, болестите и проблемите?

Кой ги създава?!

Отговорът е: ти!

Ти създаваш всички проблеми в своя живот.

След работата си с хиляди хора обаче, намерих 10 ключа, които помагат да бъдем щастливи, независимо от всички тези фактори!
Ето и първите три от тях:

Ключ 1 - Изчистване на отношенията с майката и бащата

Независимо какви са родителите ни, отговорността да имаме добри отношения с тях е наша. Нужно е да ги обичаме, да ги уважаваме и да им показваме тяхната значимост. Докато не успеем да постигнем това, ще продължаваме да имаме проблеми с нашите партньори и деца. Важно е да приемем факта, че децата сами избират своите родители, както и че родителите сами избират децата си. И това не е случайно - точно с тези родители ние ще научим нещата, които ще са ни необходими, за да се развием.

Ключ 2 - Научи се да обичаш себе си и да слагаш себе си на първо място

Толкова много книги и статии са написани на тази тема. Сега може би си мислиш: Аз знам това! Но ако е така и не го прилагаш в реалния живот, значи, че не го знаеш наистина.

Обичай себе си - когато аз обичам себе си, няма да си позволя да изпитвам обида, нито да бъда обиждан, да се ядосвам или да ме ядосват, да се огорчавам или да изпитвам огорчение. Когато обичам себе си, знам, че тези емоции са разрушителни за моето тяло и не си ги позволявам.
Когато обичам себе си, аз избирам какво да бъде моето настроение и живея в хармонията със себе си.

Повечето хора не умеят да се обичат. Те постоянно намират някакви проблеми в себе си, много са самокритични, не умеят да зачитат своите успехи и постоянно искат повече.

Спри да бъдеш критичен към себе си!

Едно от неща, които забелязвам при щастливите хора, е, че те много харесват абсолютно всичко, което правят, както и всичко в себе си. Те се наслаждават на тялото си, на своите качества и са много подкрепящи към себе си по време на провал.

Ключ 3 - Любов и приемане на мъжете

Повечето жени не умеят да обичат мъжете! Те виждат в тях мамините момченца, загубеняците, лъжците, лошите мъже или онези, които не са готови да се погрижат за жената до себе си.

И разбира се, точно такива мъже привличат в живота си!

Откъде идват тази грешна нагласа към мъжете?
Разбира се, първо от бащата и от нагласата на майка към него!

Упражнение:

Помислите какъв беше баща ви и напишете неговите плюсове и минуси.
Точно тези качества вие виждате в мъжете до вас.

Това е вашият филтър!

Сега трансформирайте качествата на вашия баща. Например, ако сте написали, че вашият баща е лош и слаб, намерете в това хубавите страни и кажете: моят баща истински обича себе си и винаги успява.

Напишете това на отделно листче и започнете да повтаряте колко е велик вашият баща. Сетете се за хубави случки с него, а ако не е имало такива – измислите ги! Използвайте своята фантазия! Всичко е във ваши ръце!

Докато не се научите да приемате баща си като любящ, силен, умен, успял мъж, ще ви е трудно да постигнете своя успех като мъж или да срещнете свестен мъж.

Останалите 7 ключа за щастие, заедно с много упражнения, съвети и допълнителна информация можете да свалите безплатно от следния линк - http://bit.ly/freebook_natalia.