Снимката на бездомно малко филипинско момченце, което е принудено да напише домашното си за училище на тротоара пред заведение за бързо хранене, обиколи интернет пространството за минути, предизвиквайки стотици коментари. 

Причината малкият Даниел да пише своето домашно на тротоара, а не вкъщи, е че домът на семейството му е изгорял при пожар, където е загинал и баща му. Даниел е бил забелязван множество пъти да проси с майка си на улицата в същия район, но въпреки това, той ходи на училище. Умилителната снимка показва, че често ние хората взимаме за даденост основните жизнени стандарти, вместо да се замислим, че има стотици, дори хиляди хора по света, които нямат покрив над главата си.

Много от потребителите в социалните мрежи, видели снимката, коментираха, че детето е истинско вдъхновение за тях. Именно такава бе гледната точка на студентката по медицина Джойс Торефранка. Тя неведнъж е забелязвала малкия Даниел на тротоара, тъй като е имала практика там.

"Като студентка, тази снимка ме вдъхнови да работя още по-усилено! Щастлива съм, че родителите ми имаха възможност да ме изпратят на училище. На мен също ми се налага, макар и рядко, да уча в някое кафене, но снимката на това дете просто ми дойде като отрезвително за реалността, в която живеем", споделя момичето и допълва "Наистина не е нужно много, просто трябва да отделиш необходимoто време и да се концентрираш изцяло върху това, което искаш да постигнеш!".

Един от учителите на Даниел го описва като "щастливо дете". "Той е също толкова умно и интелигентно дете, точно както другите деца. Взима участие в часовете и се представя блестящо!".