Снимката трогна милиони хора по света. На нея се вижда как здравото момченце прегръща болния си близнак за първи път. Всички се молеха историята на двете деца да има щастлив край, но за огромно съжаление семейството съобщи, че болното момченце е починало.

Хоук е бил роден с вродена диафрагмална херния. При тази аномалия се образува дупка в диафрагмата и някои от органите могат да се преместят в гръдния кош на детето. Заболяването засяга 1 на всеки 2 500 бебета.

„Сърцата ни са потънали в скръб тази сутрин. Нашето малко сладко момче беше повикано у дома, при Бог”, написа семейството на Хоук. Момченцето е претърпяло множество операции още от раждането си, но те, за съжаление, не са дали нужния резултат.

Снимката на двете момченца е заснета 11 дни след раждането. Според родителите, когато здравето бебе Мейсън почувствало присъствието на братчето си, то се пресегнало с ръчичка и прегърнало Хоук с усмивка. Това не е просто първата им прегръдка, но първият им контакт изобщо след раждането.

Според думите на семейството онази вечер Мейсън имал нужда от успокояване. „Беше много кисел”, обяснява майката. „И медицинската сестра ми предложи да го сложа да легне до Хоук. В мига, в който почувства присъствието на Хоук, той се пресегна и го хвана за ръка, след това започна да се усмихва. И двамата усещаха подкрепата на другия.”