Факт е, че малко зеленина на фона на сивите мебели ще внесе в дома на всекиго свежест и уют, но с времето осъзнаваме, че нямаме достатъчно време за да се грижим за цветята, които се грижат за нас. Ето защо сме ви приготвили списък с такива, които не се нуждаят от много грижи.

Фикус
Обича високите температури и влажния въздух. Полива се рядко – когато горният слой на почвата му съвсем изсъхне.



Кактус
Единствената ви грижа е да се пазите от бодлите му! Кактусите не са капризни, те се нуждаят само от слънчева светлина, която да достига до тях през по-голямата част от дните в календара.



Алое
За да го сложите в крема си за ръце или в чашата си с вода, то първо трябва да го отгледате, но не се тревожете, няма да е никак трудно! Нуждае се от слънчева светлина и стайна температура, поливайте го веднъж на седмица/две.



Филодендрон
Най-често се среща в бабините къщи. Не изисква почти никаква грижа, освен да го поливате от време на време, щом се сетите.



Каланхое
Невероятно красиво цвете! Нуждае се от слънце и много малко вода, не прекалявайте с нея, защото листата му ще окапят.



Сенполия
Нуждае се от слънчева светлина и влага, поливайте по-често, но не прекалено. Можете да си позволите да пропуснете едно поливане, защото сте забравили или те нямали време.



Бръшлян

Подходящ е не само за домашно цвете, но и за дворно. Не е нуждае от почти нищо, можете да го поливате веднъж на две седмици, но би било хубаво да е поне по два пъти.