Всяка зодия си има цвят. Вие обаче, не трябва да носите само цвета на зодията си, а да подбирате цветовете според желанията си и според това какво искате да постигнете или направите.

 

Вижте кои цветове за какво са подходящи:


Овен: червено

Червеният цвят на Овена символизира страстта, червената кръв, бликаща от рана, инфрачервената светлина като елемент от модерно оръжие, цветът на опияняващото вино и разбира се, червената планета, наречена Марс, която управлява зодия Овен. Носете червено, когато искате да вдъхнете респект у хората.

Телец: червено-оранджево

Телецът носи по-лека и по-спокойна версия на червеното, но по-тъмна и по-богата версия на оранжевото. Погледнете в гардероба, дома или офиса си, дали тези цветове присъстват достатъчно във вашия живот? За да привлечете енергията на богатството, е добре да се снабдите с повече вещи в тези цветове.

Близнаци: оранжево

Оранжевото е цветът на информацията ( „погледнете ме“ ) и общуването. Всъщност, много дизайнери приемат оранжевото като цвета на новото хилядолетие – цвета на информационния век.

В цветната терапия, оранжевото се използва като стимулант и има доказана ефективност при лечението на депресии. Носете оранжево, когато искате да забележат вашите умения. Този цвят може да ви помогне да общувате и да развиете своя интелект.

Рак: оранжево-жълт

Цветът на Рака е оранжево-жълт или приглушено тъмно жълто. Носете този цвят, когато искате да подчертаете енергията на състраданието, грижовността и майчинството. Поставете този цвят навсякъде в своя дом.

Лъв: жълто и златно

Царският цвят на златото се асоциира с Лъва. Златото превъзходно блести, за да привлече окото, също както Лъвовете обичат да привличат внимание. Носете златни бижута и дрехи, за да ви помогнат да насочите вашата лъвска енергия. Изпъстрете дома си с жълто и златно. Ще привлече любов, щастие и жизненост.

Дева: жълто-зелен

Цветът на Девата е жълно-зелен. Носете тази комбинация от жълто и зелено, когато искате да привлечете енергията на пречистването и здравето. С помощта на тези цветове ще можете да вдъхнете и повече доверие на хората, с които общувате.

Везни: зелено

Зеленото пробужда мир и спокойствие. Да се разхождате из зелена гора, например, често допринася за освобождаване от стреса. Носете зелено, за да създадете повече хармония в своя живот и поставете залено в дома си, за да осигурите спокойна и мирна атмосфера.

Скорпион: зелено-синьо

Цветът на Скорпиона е смес от зелено и синьо. Зеленото идва от Везни - предишния знак, а синьото – от следващия, Стрелец. Връзката между тези цветове дава тюркоазеният цвят. Много традиции, включително от древен Египет, Тибет, Америка и Ангола, използват камъка тюркоаз и неговия цвят, за да засилят шаманската магия, силата, влиянието и изцелението. Носете този цвят, за да усилите своята връзка с енергияна на Скорпиона.

Стрелец: синьо

Синьото, цветът, който всички обичат, цветът, който безукорно се смесва с всички останали цветове, е цветът на Стрелеца. Той символизира популярността, на която се радва почти всеки стрелец.

Синьото е символ и на необятността и неограничените възможности – също като „безграничното небе“ и „безбрежния, дълбок океан“.

Носете синьо, когато се стремите да привлечете качества като оптимизъм, истина, мъдрост и доверие.

Козирог: индиго

Цветът на Козирога е индиго, смесица от синьо и пурпур. Носете тъмносоньо или индиго, когато искате да бъдете по-отговорни, благонадеждни, сериозни или дисциплинирани. Не е чудно, че костюмите на бизнесмените, често са в този цвят.

Водолей: виолетово

Виолетото представлява най-високата честота на светлината, която можем да уловим с просто око. По този начин Водолеят, въздушен знак, се стреми да стигне до най-високата точка на енергияния спектър. Носете или използвайте виолетово, за да засили енергиите на приятелите и хуманноста ви.

Риби: виолетово- червено

Цветът на Рибите е виолетово-червено. Алхимията асоциира тази вибрация със змията, захапала опашката си, която създава безкраен кръг, присъединявайки червеното, най-ниската видима чистота, към виолетовото – цветът с най-висока видима чистота и създава единно цяло от високо и ниско.
Рибите сливат края с началото, за да създават колелото на цветовете, колелото на живота.