Обикновено всички статии, посветени на астрологията, наблягат върху положителните качества на всеки зодиакален знак.

Ние от Dama.bg не се страхуваме да погледнем и от тъмната страна на зодиите и ще ви представим негативните страни на всички 12 знака. 

Овен

Овните могат да бъдат безцеремонни, взискателни и егоистични, агресивни, жестоки и безчувствени. Често започват милиони проекти и се отказват от тях, още в самото начало. Най-тъмната страна се появява на лично и социално ниво. Синдромът на безработният войн излиза на яве всеки път, когато Овните нямат какво да правят.

Телец

Упорити и фиксирани към 5-те сетива, Телците могат да станат прекалено материалистични. Те се отдават на бездействие в своя комфорт, отказвайки да помръднат, дори когато всички останали настояват затова. Те са склонни също така да се вкопвчат в собствените си идеи.

Близнаци


Близнаците обичат да говорят, но не винаги слушат. Трудно ще задържите вниманието им за дълго, а това може да нарани онези, които смятат, че не са били изслушани. Освен това, липсата на внимание означава, че Близнаците често знаят по нещо за всичко, но по твърде малко, само за едно конкретно нещо. Двойствената природа на този знак е емблематична и затова трябва да се внимава с тяхното променливо настроение.

Рак

Тъмната страна на Раците идва от подчертаната способност за грижа и състрадание. Те са изключително взискателни към партньора и често дори претенциозни. Ракът може също така да стане жертва на пасивна агресивност. При него се проявава и склонност да залита встрани. Вместо да кажат от какво имат нужда, те се опитват да накарат хората около тях да го почувстват, но често по завоалиран и непонятен начин.

Лъв

Лъвовете имат склонност да дават прекалено много, а понякога срещат трудности, когато трябва да получават от други. Това ги кара да се чувстват ощетени и пренебрегнати. Те обичат да им се възхищават, но тяхната гордост и тяхната склонност да крият вътрешната си неувереност им пречи да покажат, че имат нужда от нещо. Като знак на децата, Лъвовете могат да се държат като деца, егоистични, взискателни и склонни да контролират.

Дева

Девите за толкова заети да класифицират, категоризират, анализират и деференцират, че забравят да се радват на нещата и да погледнат това, което животът им поднася. Вниманието към най-малкия детайл води до перфекционизъм. Каквото и да погледнат, все ще открият някакъв дефект и това често дразни околните, особено по-хаотичните зодии. Девите не са коравосърдечни хора, които искат да унижават. Те обикновенно са по-критични към самите себе си, но с тази перманентна критика, те не могат да се радват на постиженията си, защото винаги от нещо ще са недоволни.

Везни

Везните са пословични със своята колебливост. Те трудно вземат решение що се отнася до тях самите. Когато обаче е нужно да се дава съвет на друг, не са най-компетентните и дразнят останалите. Опитавайки се винаги да са дипломатични, в доста случаи изглеждат безхарактерни.

Скорпион

Манията за контрол и власт често е пагубна за Скорпиона. Скорпионите смятат, че знаят кое е най-добро за всички и няма да се поголебаят да се намесят в делата на другите. Дори с чисти подбуди, могат да причинят много неприятности, защото човек не може да знае кое е най-добре за останалите. Потайността, която често демонстрира, отблъсква останалите, защото те не знаят какво му се върти в главата.

Стрелец

Лекомислието на Стрелеца вреди както на него, така и на останалите. Непрестанното търсене на забавления го отделя от истински важните неща. Често в очите на хората изглежда като несериозен, като човек на когото не може да се разчита и като този, на когото се обаждат само за развлечение.

Козирог

Козирозите се славят още с името „дървени философи“. Един Козирог не само няма да се съгласи с теб, но ще се опита и да промени мнението ти. Рационалното мислене на Козирога по принцип е в плюс, стига да не се опитва да го налага на всички около него. Козигорът може да бъде много критичен, дори към малки и незначителни грешки.

Водолей

Водолеите са толкова свободолюбиви, че забравят да се съобразяват с останалите. Техният свободен дух, нерядко ги тласка към изневери, които нараняват партньорите им. Те не изпитват огризения за действията си и се оправдават с това, че са родени свободни и могат да правят каквото си решат.

Риби

Рибите управляват 12 дом, домът на тъмното, скритото и мистичното. Логично е да предположим, че те крият най-много тъмни страни, но от 12 дом нищо не се вижда. В нашите очи те са мили, състрадателни и помагащи. Ако някой може да каже нещо лошо за една Риба, дова е само друга Риба. Долу в коментарите, безстрашните и мистериозни Риби, могат да ни разкажат за себе си.