Плод на древни култури или на анти-феминистки идеи, факт е, че днес съществуват стотици туристически обекти със забрана за дамско присъствие. Нека да видим по-интересните от тях и да потърсим причината, поради която ние, жените, никога няма да ги посетим.
 
Планината Омине, Япония
Има два пътя до свещената планина Омине, единият от тях започва на върха на планината Йошино, където каменен стълб предупреждава: „Забранен достъп за жени.” На върха на планината има будистки храм с изключително дисциплинирани поклонници. За да се докажат, те трябва да висят от върха на планината, завързани за глезените си с обикновено въже, така те показват, че животът им е съвсем крехък. През последните 1300 години планината Омине е била посетена само от мъже.



Музеят на маорите, Нова Зеландия
Според вярванията на маорите, жена с менструация е табу и ако тя влезе в музея и докосне нещо, то ще падне гръм или подобно проклятие. Подобни убеждения се дължат на религи като индуизма, които твърдят, че жените са нечисти и доказателството за това е менструалния им цикъл.



Планината Атон (Света гора), Гърция
За да отидете в Света гора, трябва да вземете ферибот със специално разрешение и само ако сте мъж. Присъствието на жените е строго забранено, не се допускат и домашни любимци, ако са от женски пол. Причината за забраната е, че жените могат да разрушат духовния баланс на православните монаси.



Воден парк в Бавария, Германия
Атракцията “Галакси” е част от воден комплекс с минерални извори и сауни в близост до Мюнхен и е забранено женското присъствие. Центърът обяснява своята забрана с шест жени, получили наранявания в гениталната област, тъй скоростта на повечето атракции е 50км./ч. 
Немска гинекологична асоциация гарантира, че не физиологичното състояние е това, на което се дължи забраната, а дискриминация по полов признак.