Кафето подобрява паметта ни! Това установи наскоро група американски учени.

Самото изследване се провело сред 160 души, които пият редовно кафе. На половината от хората дали хапче с кофеин. След това показали на всички различни снимки. Оказало се, че хората, които се взели хапче с кофеин, помнели снимките по-добре и можели да намират разликите между тях. Полезният ефект се наблюдава при приемането на 200 мг кофеин, което се равнява на 2 чаши кафе.
 
Има много изследвания за полезните свойства на кафето. Едно от тези свойства е, че кафето спомага за позитивното мислене и намалява риска от изпадане в депресия.
 
Разбира се, възникват и спорове дали употребата на кафе е наистина толкова полезна, в какво количество е добре да се приема, кога кофеинът минава границата на полезността и става вреден.
 

В допълнение ще ви дадем няколко съвета как кафето ви да е по-вкусно. Хубаво е, че помага за паметта, но искаме да е и вкусно, нали?

  1. Идеалното количество инстантно кафе са 2 лъжички.
  2. Използвайте прясна вода! Много хора не го правят и използват вече използваната вода отново.
  3. Не оставайте водата да заври! Водата трябва да се махне от котлона точно в момента преди да заври. Врящата вода губи кислорода си, поради което вкусът на кафето ви се променя.
  4.  А сега е ред на сметаната, млякото и захарта! Смесвайте ги! В различни пропорции, те придават различен вкус на кафето.