Много училища у нас призоваха родителите да не купуват букети за първия учебен ден, а да направят дарение за пострадалите от наводненията. Учителите с радост се отказват от традиционния за 15 септември букет, за да окажат подкрепа на хората, които изгубиха домовете си по време на водните бедствия.

„Наближава 15 септември - началото на новата учебна година, ден, в който ще се срещнем с много обич и надежда. По традиция в празничното утро ние, учителите, получаваме много цветя - израз на Вашето признание за труда ни. В момента Родината ни преживява тежки дни, много деца са без дом и трудно ще започнат учебната година. Уважаеми родители, приканваме ви, ако някои от вас са предвидили средства за цветя, да ги внесат в специална касичка в училище на 15 септември. Така ще проявим съпричастност към бедстващите деца и техните семейства" се казва в призива на учителите от СОУ „Сава Доброплодни" - Шумен. Събраните средства ще се преведат в помощ на бедстващите райони с помощта на БЧК, посочват от училището пред Дарик радио.

Преподавателите призовават и други училища да се включат в инициативата, за да може средствата, предвидени от семействата за букети, да стигнат до нуждаещите се от помощ след наводненията.

А не е ли това един добър начин да възпитаваме децата!