Тази събота, 16 май, в София ще се проведе първото шоколадово изложение в България. Любителите на сладкото изкушение ще могат да се насладят на  Grand Chocolate Festival, който ще ги зарадва в рамките на един ден. Програмата на фестивала продължава от 11,00 до 19,00 часа, а шоко локацията е елегантният Grand Hotel Sofia.

На сладкото събитие ще можете да опитате ръчен шоколад, био шоколад и изкушаващи торти. Входът ще бъде безплатен за всички посетители, като не се изисква и предварително записване или покана.

Освен това, всички шоко маниаци ще могат да научат повече за някои по-нетрадиционни приложения на любимия какаов продукт, като СПА терапия с шоколад, да получат ценни съвети от професионалисти, да зададат своите въпроси на специалисти от областта и да разберат по още нещичко за любимия си десерт.

Най-сладката новина е, че в деня на изложението всички ще могат да дегустират много сладки изкушения. Ще има представители на шоколада от Белгия, Австрия и Испания, френски сладкарски изделия, торти и бисквити, достойни за галерия, сурови и веган шоколади и сладкиши и още много. 

Сладко, нали?