Влюбвам се в души, не в в лица. Влюбвам се без да мисля, без да планувам, без да искам. Влюбвам се в езици, в места, в уютни кафенета някъде далеч. Влюбвам се в ръцете на човека, който разфасова риба на пазар някъде на изток. Влюбвам се в очите на четири годишно дете, което ме гледа от съседната седалка в самолета. Влюбвам се в антикварни книжарници, влюбена съм в миризмата на липа.

Целувки по врата, срещи за кафе, среднощни разходки за цигари. Всъщност цигарите не са важни. Разходката с теб, луната, баналните неща, които са част от спомена. Човек трябва да е изключително внимателен относно това, с кого гради спомени. Защото срока на годност на спомените е доживот. И защото има много малко неща на този свят, които са толкова красиви, че чак боли. Като това да плуваш в океан докато вали топъл дъжд, да поглъщаш книга докато си сам в библиотеката, морето от звезди, което се появява докато си на стотици километри далеч от неоновите светлини на града, празните барове в два сутринта, разходките в изоставена сграда, която пази толкова спомени, колкото не можеш да преглътнеш, всичките фази на луната. Всичко това са бъдещи спомени.

Животът може да бъде скучен. Можеш да прекараш цял живот скучаейки, чакайки голямата любов, чакайки великото повишение, чакайки момента да си вземеш куче, да родиш дете, да заминеш някъде, където цял живот си искал да бъдеш. Можеш да прекараш цял живот подготвяйки се за Животът. Да остарееш и да имаш в скута си само начупени парчета несбъднати мечти. Не бъди такъв. Не бъди това. Прави нещо. Бъди нетърпелив, любопитен. Не чакай вдъхновението или съдбата да те целуне по челото и всичко да потръгне. Не се получават така нещата. Обръщай внимание. Повярвай ми, всичко е въпрос на внимание. Обръщай внимание на всичко около теб. Виждай света, които те заобикаля. Вниманието е целувката от съдбата. То те свързва с останалите и те прави нетърпелив. Бъди нетърпелив. Моля те.

Красотата не винаги е в хорските лица. Красотата е в човешките души. Научи се да я виждаш. Позволи си да се влюбиш в нея. Позволи си да дишаш.