Дамите със силен характер и по-голяма самоувереност имат 5 пъти по-голям шанс да имат момче, отколкото жените, които са по-срамежливи, плахи и затворени. Личността на бъдещата майка и начинът й на живот могат да предопределят дали тя ще има момиче или момче.

Множество изследвания потвърждават, че колкото по-доминираща е една жена в сравнение с другите, толкова по-голяма възможност има тя да зачене мъжка рожба. Традиционно е схващането, че полът на бебето се определя в зависимост от това кой сперматозоид "спечели" състезанието за оплождане на яйцеклетката. Но ако това е единствената закономерност за това какво бебе ще се роди, то в действителност съотношението момчета:момичета нямаше да бъде 105:100.

Според теорията за доминиране на жените, причината, поради която се раждат по-голям брой момчета по време и след войните например, е че в тези тежки времена жените са изземвали голяма част от мъжките задължения в семейството, защото тях просто ги е нямало. По този начин налице са били по-високи нива на производство на тестостерон в кръвта им. Високи нива на раждаемост на момчета е имало и по време на епидемии, болести, социални промени, глад, плен, инфлация... 

Макар и повечето жени да са доминиращи, то житейски събития и други влияния нерядко променят нивата на това надмощие и те раждат и момче, и момиче. 

Теорията се поддържа от ежедневни наблюдения върху някои от най-известните жени на планетата. Такива са например Кралица Елизабет, която има трима сина и една дъщеря, покойната принцеса Даяна, Кейт Мидълтън,Индира Ганди, моделите Ева Херцигова, Клаудия Шифър, Жизел Бюндхен,Синди Крофорд, Виктория Бекъм, Анджелина Джоли, Селин Дион,Шакира и много други.

Разбира се, всичко това е написано, според научни проучвания. За всяка една майка нейните деца са най, както и всяка майка е умна и красива. Екипът ни се прекланя пред силата на жената и нейната най-важна роля! Майчета, вие сте прекрасни, запомнете го!