Ето ги най-продаваните продукти в света

След тези продукти светът се промени завинаги!
Днес ще ви представи някои „произведения на изкуството”, които се превърнаха в най-продаваните продукти в САЩ, а след това завладяха и целия свят.

„Супер Марио”

Това е най-известната видеоигра на всички времена. Дебютът си „Супер Марио” прави през 1981 година, а общият брой на продадените копия е 262 милиона.



„Кубчето на Рубик”

Вълшебното кубче е създадено през 1980 година от Ерньо Рубик. Продадени над 350 милиона бройки. Няколко години след пускането на въпросното „произведение на изкуството” е изчислено, че една пета от жителите на планетата са се опитвали да го наредят.

 

"Sony PlayStation"

Конзолата за видеоигри, която е пусната в продажба през 1995 година. Купени са над 300 милиона бройки. Няколко години след това на пазара се появяват и още куп подобни творения.

 

„Хари Потър”

Още с излизането си книгата „Хари Потър” става истински хит, а общата печалба от цялата поредица е над 7,7 милиона долара.

 

„Toyota Corolla”

Това е най-продаваната марка автомобили в САЩ. На всеки 40 секунди един американец „се влюбва” във въпросната кола, която става негова собственост.



„Междузвездни войни”

Филмът на Джордж Лукас се радва на печалби от 4.54 млрд. долара.

 

„Thriller” Майкъл Джексън

Продадени са над 110 милиона копия от въпросния албум на Краля на попа.

 

 „iPad”

Първият таблет на „Apple” се появява през 2010 и за отрицателно време успява да продаде 67 милиона бройки.

 

„iPhone”

250 милиона продадени бройки и приходи в размер на над 150 милиарда долара. Това е равносметката на „Apple” от пускането в продажба на смартфоните до днес.