Ако нюйоркчанките са овладели силата на обличането, а парижанките на безупречния стил, то италианките трябва да бъдат наградени с приза най-сексапилни и привличащи вниманието с вида си: винаги изглеждащи толкова добре и същевременно каращи те да се чудиш "Тя така ли се е събудила?". Дори Рим или Милано да не са родните ти градове, това не означава, че не можеш да вземеш някоя и друга идея за обличане от най-стилните италианки в момента Анна Дело Русо и Маргарита Мисони.       Ето и 7 съвета от италианските модни икони, за това как винаги да изглеждаш секси и в същото време елегантна: 

1. Обличай се на базата на един отличаващ се елемент

Без значение дали обувки, бижу или рокля. Изгради останалата част от визията си, съобразявайки се с него. Някой от най-добре облечените жени в Италия знаят, че тайната на добрия външен вид се крие в това да започнеш да изграждаш визията си на базата на един отличаващ се елемент от нея. Според Джиована Баталия, моден стилист и редактор, трябва да следваме инстинкта си. "Често избирам първо обувките или полата и едва след това останалата част от облеклото за деня", казва тя допълвайки "Зная кое ми стои добре и кое не и се придържам към това".

2. Инвестирай в качествени класически елементи, които ще носиш много дълго време

Според дизайнера на бижута Джайа Репоси, класическите елементи в гардероба като черен панталон и бяла тениска, задължително трябва да бъдат от качествени материи. "Това са дрехи, които могат да се комбинират с почти всичко, за това е добре да се инвестира повече в тях". 

3. Понякога най-простите неща са най-секси

За да изглеждаме блестящо не е нужно да носим екстравагантни и ефектни дрехи. Понякога перфектният чифт дънки, бялата тениска и червеното червило са всичко, от което се нуждаем за да изглеждаме секси. Според модният блогър Киара Фергани, най-важните неща в гардероба на една жена са малката черна рокля, чифт хубави дънки, бяла тениска, бели кецове и червено червило.

4. Не прекалявай - да бъдеш секси трябва да изглежда лесно

В името на това да изглеждаме секси трябва да се придържаме към философията "По-малкото е повече". Никога няма да изглеждаме като секси модна икона, ако не се чувстваме удобно в това, което носим. Бианка Брандолини, която е модел, обича да носи дрехи, с които се забавлява и се чувства удобно. Нейният пример: баба й, за която казва, че винаги се е обличала елегантно и удобно. 

5. Не пази доброто само за специални случаи. Всеки ден е специален. 

Често купуваме прекрасни дрехи и ги затваряме в гардеробите си, чакайки да дойде специален повод да ги облечем. Нека си признаем обаче, такива поводи идват рядко. Забелязала ли си как италианките винаги изглеждат безупречно? Това е така, защото те не вярват в специалните поводи. За тях всеки ден е специален и ако поискат да облекат нещо, просто го правят. Модният редактор Анна Дело Русо например не се притеснява да носи висша мода в ежедневието си.

6. Малко блясък никога не е излишен

Според модният блогър Елеонора Кариси, една жена винаги трябва да бъде бляскава. Дали този блясък ще дойде от рокля с пайети или бляскави обувки, или пък бижута няма никакво значение.

7. Изгради си свой собствен отличителен стил

Отличителният стил е нещото, което добавя доза индивидуализъм на всяка италианска модна икона. Било то черна рокля и червено червило или големи обеци, или определен аксесоар за коса. Това съветва модната наследница Маргарита Мисони, чийто отличителен стил са червилата и плетените дрехи.