Най-новото заглавие на българската литературна сцена носи закачливото име „Усмивката на Кучето“, но нека то не ви заблуждава. Романът съчетава динамиката на трилъра и социалната чувствителност, представяща моралния хаос в България през 21 век.

Двама журналисти се впускат в разследване на престъпления, извършени в района на тракийски светилища и некрополи. Садистичните акции напомнят ритуални убийства, а в хода на разплитане на мистерията броят им продължава да набъбва. Героите на романа постепенно осъзнават, че няма нищо по-страшно от сливането на организирана престъпност и държава, което преобръща ценностите и размива границите между добро и зло.


 

"Усмивката на Кучето"
от Димана Трънкова
Цена 18 лв.
Издателство Colibri

 Авторката Димана Трънкова съчетава в тази история своите професия, хоби и образования - журналист по професия, запален пътешественик и археолог по образование. Всички тези нишки оплитат по неповторим начин читателя в мрежите на книгата... и не му позволяват да я остави до последната страница.

На 3 юли (четвъртък), от 19 часа, в столичната галерия „Ракурси“ на ул. „Хан Крум“ 4 ще се състои официалната премиера на „Усмивката на Кучето“.