Утре в 19:38 ч. настъпва астрономическото лято. Продължителността на деня е 15 часа 19 мин. и 32 сек.

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. През нощта значителна облачност и валежи ще има в Западна България. Утре ще се заоблачи в цялата страна. Атмосферното налягане ще се повишава. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ към БАН, съобщи "Фокус".

На много места от запад на изток ще превали, около и след обяд – с гръмотевици. Възможни са интензивни валежи. Ще се усили северозападният вятър, в Дунавската равнина и източните райони – до умерен. Дневните температури ще се понижат и максималните в повечето места ще са между 19° и 24°. След обяд от запад валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъсва и намалява.

По Черноморието преди обяд ще има и слънце, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максимални температури на въздуха 22°-24°. Температурата на морската вода е 22° - 23° . Вълнението ще е около 2 бала.

Над планините ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на места интензивни. Вятърът по билата ще е умерен до – от северозапад. На 1200 метра максималната температура ще е около 15°, на 2000 метра 8°, пише 24chasa.bg.

В понеделник ще има променлива облачност, само на отделни места, главно в планинските и южните райони, е възможно слабо и за кратко да превали. Във вторник и сряда вероятността за валежи е малка. Ще има повече слънчеви часове. Температурите ще се повишат.