Черният петък (Black Friday) е близо. Тази година той ще се проведе на 25 ноември. И макар Black Friday все още да е новост, която едва навлиза на българския пазар, последният петък от ноември отдавна се е превърнал в символ на ужасяващ потребителски хаос, предизвикан от тълпи купувачи, борейки се помежду си за добри оферти. През годините по време на Черния петък често е имало сбивания и арести, а няколко от ужасяващите истории за Black Friday преживявания доказват, че това събитие далеч не е за всеки, разказват от actualno.

1. Когато работех в голям магазин като студент, имахме бой по време на Black Friday за едно колело. Раздаваха се юмруци до кръв. В крайна сметка един мъж успя да се добере до колелото и да се измъкне от мелето, а след това се качи на него и си тръгна от магазина без да го плати.

2. Веднъж някой удари охранител в лицето, защото помисли, че е клиент, който се предрежда на опашката. А той просто отиваше към вратата, за да си започне смяната.

3. Работех в магазин за електроника. По време на Черния петък имахме намален калкулатор от 10 на 5 долара. Две симпатични възрастни жени дойдоха, за да търсят специално калкулатора. Когато им казах, че ни е останал само един, адът се отвори. Започнаха да се блъскат, да се дърпат, да се "състезават" коя първа ще докопа калкулатора. Бабата, която загуби битката, нарече другата "скапана ку**а". Винаги след това си представях как някакво дете отваря коледния си подарък - калкулатор от 5 долара, който дори не иска, и за който не знае каква ужасяваща история с баба му се крие.

4. Бях свидетел как двама души се биеха ожесточено с юмруци... за един скапан тостер.

5. Преди години, когато започнаха разпродажбите, имаше прилив на хора, които искаха да купят нещата, които си бяха избрали. Една жена беше нокаутирана и повалена на земята, а химикалът й й мина право пред врата. Слава богу, не засегна артерия. Никой не се опита да й помогне, хората просто минаваха покрай нея, устремени към щандовете. Служител на магазина трябваше да застане над жената, за да я предпази да не бъде стъпкана. Когато пристигна линейката, парамедиците буквално разблъскаха тълпата, за да стигнат до пострадалата, защото никой не искаше да се помести.

6. Най-лошият ми Черен петък беше, когато видях как двойка родители използваха дъщеря си, за да крадат видео игри. Жената отиваше в тоалетната с бебето си, а мъжът скриваше игри в чантата за памперси и я даваше на 3-4-годишната си дъщеря да я отнесе на майката, която махаше опаковките и прибираше игрите.

7. Като продавач-консултант бях ударен в лицето, защото не знаех какво е "зу-зу домашен любимец" (роботизиран хамстер).

8. Работех в универсален магазин като студент. Той беше отворен и съответно ние редяхме стоката пред клиентите. Беше все едно подреждаме бюфет пред орда гладни мечки. Когато стана време да пускаме видео игрите, един мъж буквално скочи през тълпата от хора и се приземи в подредените кутии, събаряйки всички видео игри. Те се разпиляха навсякъде, а тълпата се втурна към тях. За щастие никой не пострада, освен мъжа и няколко игри. Друг случай беше, когато пуснахме настолните игри. Една баба, може би към 80-годишна, буташе две празни колички. Когато пуснахме хората, тя започна да граби колкото можеше игри и да ги хвърля в количките. Не че имаше нещо лошо в това, но когато започна да дърпа игри от ръцете на деца, ми дойде в повече. Black Friday изкарва най-лошото от хората.

9. На моя приятелка й счупиха китката по време на Black Friday. В магазин за дрехи в мол някой я изблъска така, че тя се прекатури над някаква количка за пазаруване.

10. Работех в секцията за електроника. Една баба удари в лицето някакъв тийнейджър, за да вземе последното радио. Грабна го и избяга.

11. Работех в склада на магазин за играчки по време на Черния петък и слагах етикетите на новополучената стока. Товарехме артикулите в количка вместо да се опитваме един по един да стигнем до предната страна на магазина. Но явно някой реши, че няма проблем да се вмъкне в склада и да започне да отваря кашоните, за да намери това, което му трябва. Други клиенти го видяха и явно и те решиха, че няма проблем да го направят. Аз и другите от персонала трябваше да се борим с тълпа, която масово разопаковаше артикули и ги хвърляше на земята, ако не бяха това, което им трябва. Хората твърдяха, че не знаели, че не могат да влизат в склада, въпреки че на входа имаше голям надпис "Само за персонал".

12. Отидох само един-единствен път. Бях ударен веднъж, изблъскан над 10 пъти, напсуван от безброй хора, а също и ме наплюха веднъж. А отидох просто, за да придружа гаджето си. Дори не си купих нищо.

Помните ли какво се случи на миналогодишния Черен петък?

За да не ви се случват подобни нелепи неща и за да избегнете огромния трафика по пътищата, заради намаленията, пазарувайте лесно и удобно онлайн от вкъщи! Секцията на VsichkiOferti.bg/blackfriday ти позволява да видиш всички интересни кампании за черния петък на едно място. Така можеш лесно да планираш и да пазаруваш само с няколко клика