След като вече ви разказахме за 3 от най-ужасяващите разкрасяващи процедури, ще ви покажем още фрапиращи рецепти за хубост от миналото.

*Припомняме, че някои от снимките могат да са шокиращи.

Отрова в очите

През Средновековието в Италия да имаш разширени зеници било изключително модерно. Естествено, целта била привличане на съпруг. Да имаш колкото се може по-големи зеници и вид на тъжно кученце по онова време било много желателно.
Как се постигало? Дамите си капели сок от растението Беладона в очите. То е много отровно, но пък постигало така желания ефект.

Освен разширени зеници, редовната употреба причинявала слепота. Дано тогавашните дами са успявали да си намерят съпрузи преди да ослепеят, защото в противен случай са умирали сами, без любов, бедни и слепи.

Отслабване чрез... глисти

За съжаление, този адски отвратителен метод все още се използва в някои части на света! За да се възползват от него, жените поглъщат яйце на глист като хапче. След това животното се излюпва и намества в червата. Там паразитът се храни от гостоприемника си. В резултат на това глистите растат, а гостоприемникът отслабва. Паразитът може да достигне дължина от над 30 метра.
В миналото глистите е трябвало да бъдат премахвани ръчно от лекар, защото водят до недохранване. Не искаме да си представяме процеса!

Радиоактивни кремове

В САЩ в периода от 30-те до 50-те години на миналия век, ядрените технологии са много актуални, но освен за атомни бомби те се използват и в козметичната индустрия.
В този период жените са затрупани с ядрена козметика. Много козметични компании добавят в продуктите си ториев хлорид и радиев бромид, за да бъдат дамите красиви, когато мъжете им се върнат от фронта. 

Корпорациите хвалят продуктите си с това, че стимулират клетъчната жизненост, подобряват кръвообращението, укрепват кожата, премахват омазняването, премахват разширените пори, лекуват циреи, пъпки, зачервяване, пигментация, предпазват от вредните външни влияния, спират стареенето и премахват бръчките, запазват свежестта и яркостта на тена на лицето. Всичко това с цената на преждевременната смърт от рак!

source: infobarrel.com