Много дами искат да постигнат перфектните мерки 90-60-90, а някои дори стигат до крайности в преследването на тези числа и се подлагат на какви ли не „мъчителни“ и „революционни“ методи. Като например поставянето на изкуствени имплантанти в корема, които наподобяват т.нар. „плочки“ или пък изсмукването на мазнините от тялото чрез специални уреди... и много други подобни рискови за здравето методи.

В интерес на истината обаче, постигането на изваяно тяло не е чак толкова сложно и невъзможно, но няма и тайни, които с едно щракване на пръстите да намалят размера на обиколката и дрехите ви.
За да имате перфектно тяло, е необходимо да спазвате три прости правила, които са известни на голяма част от хората, но поради една или друга причина отказват да ги приемат и винаги търсят някакъв „по-лесен“ и „по-бърз“ начин за стопяването на мазнините.

Променете начина си на хранене


Неслучайно е казано, че „ние сме това, с което се храним“. Няма как да изглеждате добре, ако се храните с „боклуци“. А в тази графа влизат всичките ни любими торти, шоколади, вафли, пасти, чипсове, снаксове, фаст фууд, пържено, мазно, тестени изделия и други богати на рафинирани мазнини и захари.

Но основният проблем не идва от консумирането им, а от прекаляването с тях. Няма никакъв проблем да си хапнете шоколадче, вафла или друго подобно изделие през деня, ако през останалата част да се храните здравжсловно. В графата полезни храни влизат всички меса, зеленчуци, плодове, млечни храни, яйца, риба и други - печени или сварени, но не и пържени.

И не на последно място, освен че трябва да следите с какво се храните, е желателно да промените и начина си на хранене. Много е важно да не преяждате. Затова трябва да си хапвате по малко и редовно. Също така трябва да пиете и много вода, защото тя ускорява обмяната на веществата в организма и по този начин спомага и за по-бързото изгаряне на мазнините.


Живейте активно и спортувайте редовно


Спортът е здраве. Активният начин на живот не само ще ви предпази от натрупването на излишни килограми, но и от редица заболявания. Затова трябва да отделяте поне по 1 час на ден за спорт или разходка.

Осигурете си достатъчно време за почивка и сън

Почивката играе ключова роля в стопяването на мазнините. Тялото ни има нужда от достатъчно време за възстановяване – минимум 8 часа сън. В противен случай на следващия ден ще чувствате преумора, главоболие и цялостно неразположение, които ще ви провокират да преяждате.