Магически отношения, които ще оставят след себе си пълна бъркотия. Познато ли ви е?

Ако не е, прочетете следните няколко признака, по които ще разпознаете влудяващата любов, която постепенно ще се превърне в малък кошмар. Да обичате самовлюбен мъж е като красива мечта, придружена с невероятната му харизма, но понякога става изключително трудно...

1. Всичко се случва изключително бързо

Толкова скоростно се потапяте в приказката, че се чудите възможно ли е да сте толкова щастливи? Както се казва - връхлита ви като ураган. Хубаво е да се запитате защо някой се опитва да ви впечатли толкова бързо и е толкова обсебен от идеята да бъдете заедно? Та той дори не ви познава...

2. Действа като герой, когато имате проблем

С риск да наклоним везните към песимизъм – не вярваме в принца на бял кон. Някой ви помага толкова много, защото има нужда да задоволи собствените си егоистични нужди. Такива хора имат нужда да получават одобрение от някой друг, за да подхранват нарцистичната си природа.

3. Опитва се да ви покаже, че е по-добър от всички, с които сте се срещали

Постоянно ще търси начини да ви докаже, че не сте се срещали с никой по-добър. Което автоматично означава, че сравнява. Всъщност има нужда от вашето одобрение и потвърждение, за да могже да поддържа самочувствието си на ниво.

4. Задава много подвеждащи въпроси за „тъмната част“ от миналото ви

Когато достига до подобна информация, бъдете сигурни, че ще я използва в по-късен етап от вашите взаимоотношения. В крайна сметка, всички споделяме най-големите си тайни със семейството и близки приятели. Това е начин да се привържете към него, защото най-нормалното нещо е да се случи точно това.

5. Предупреждават ви за него

Много рядко можете да попаднете на личност, която другите не разбират, защото е по-дълбока и стойностна – това са единични случаи. В повечето ситуации другите имат по-ясни представи, защото поглеждат ситуацията отстрани. Вие не искате да обръщате внимание на факта, че все още не познавате истинската същност на този човек. Когато ви предупреждават, нищо не ви пречи да имате едно на ум.

6. Отстъпва, когато е казал неща, които са малко съмнителни

Коментарите за собственото му поведение ще прозвучат така сякаш се оправдава за нещо. Отрича някои свои постъпки и действия, като се опитва да ви убеди, че може би е сгрешил. Но не бъдете наивни – това е той и в един момент ще го разберете.

7. Обсипва ви с подаръци

Ако ви засипва с подаръци, нямате ли усещането, че започвате да се чувствате длъжна на този човек. Дали бихте отвърнали с чувства, определено поведение или пък бихте направили компромис със себе си – няма значение. Обикновено целта е точно такава!

8. Постоянно ви напомня колко е добър с вас и с останалите

Това е типичен пример за подобна връзка – подчертава се значимостта на всичко, което прави за вас и околните. Намеква за добротата си и иска похвала за това – няма значение в какъв вид. Това, мили дами, се нарича емоционална манипулация.

9. Повърхностни отношения

Този вид любов стои на едно ниво – плитка и без дълбочина. В резултат, някои ситуации ще ви се струват много елементарни. Често ли ви прави комплименти, колко сте секси или пък коментар свързан с външния ви вид? Най-вероятно да, защото няма представа каква сте всъщност.

10. Отнася се лошо с всички останали

Това е най-важният индикатор за вас. Отношението му към хората, които обича, е показател как ще се държи с вас след време. Не подценявайте този факт и не мислете, че това ще се промени, защото няма.

11. Усещате, че нещо не е наред

Може би фактът, че не спира да ви преследва, дори да не показвате интерес. Нещо в него ви изглежда фалшиво – обсипва ви с комплименти и се усмихва насила. Усещате ли, че нещо не е наред, бъдете сигурни, че не е. Доверете се на интуицията си. Тя винаги знае!

Скъпи дами, човек никога не знае кой и как ще се появи в живота ни, но не подценявайте нещата, които ви притесняват и не ви правят щастлива и вдъхновена. В това ваше чувство се крие разковничето.