Прима на американската телевизия и една от най-успешните бизнес дами в света, Опра Уинфри доказва, че няма невъзможни неща, когато вярваш в себе си, в призванието си и не се страхуваш да запретнеш ръкави и да работиш здраво. Ние, от Dama.bg, обожаваме предаванията, интервютата и размислите й за душата, успехите и големите въпроси във Вселената. И тъй като днес тя празнува своя 63-ти рожден ден, решихме да ти предложим ударна доза вдъхновение с някои от най-добрите й цитати:

Бъдете кралици. Дръзнете да бъдете различни. Бъдете първооткривателки. Бъдете начело. Бъдете жени, които в лицето на неприятностите продължават да прегръщат живота и вървят безстрашно към предизвикателството. Приемете го! Бъдете търсачки на истината и владейте своето кралство, каквото и да е то – вашия дом, работа, семейство – с изпълнено с обич сърце.

Бъдете кралици. Бъдете нежни. Всъщност не преставайте да раждате все нови и нови идеи и да се радвате на женската си същност. Най-горещата ми молитва е за това да престанем да губим времето си в ежедневната суетня и посредственост. Ние сме дъщери на Бога - тук сме, за да научим света как да обича…

Няма значение какво сте преживяли, откъде сте, кои са родителите ви – нито социалното или икономическото ви положение. Тези неща са без значение. Значение има само как избирате да обичате, как избирате да изразявате любовта си, чрез своята работа, чрез семейството си, чрез това, което сте избрали да дадете на света.

Аз съм жена в развитие. Аз просто опитвам като всички останали. Опитвам се да приема всеки конфликт, да усетя всяко преживяване и да се поуча от него. Животът никога не е скучен.

Аз съм това, което съм, благодарение на мостовете, които съм преминала.

Ако искате да постигнете целите в живота си, трябва да започнете с духа си.

Ако искате да се почувствате добре, трябва да излезете и да направите нещо добро.

Ако приятелите ви отново и отново ви разочароват, вината до голяма степен е във вас. Щом някой веднъж е показал склонност към егоцентризъм, трябва да приемете това и да се погрижите за себе си. Хората не се променят, защото вие го искате.

Биологията е най-малкото, което прави от една жена майка.

Бих искала да благодаря на хората, които ме докараха до онзи мрачен момент, когато се чувствах най-наранена и предадена. Вие сте моите най-големи учители.

Бъдете благодарни за това, което имате и ще имате повече. Ако се съсредоточавате върху онова, което нямате, никога няма да имате достатъчно.

В съзнателния си живот, в края на живота си, това, което действително има значение, е: кого сте обичали и на кого сте предлагали любовта си.

Вгледайте се в себе си и се приемете такъв, какъвто сте. А когато приемете себе си такъв, какъвто сте, непременно ще стенете по-добър.

Дишай. Продължавай. И си напомняй, че този момент е единственото нещо, което със сигурност имаш.

Вярвам, че всяко едно събитие в живота се случва, за да ни даде възможност да изберем любовта пред страха.

 

Голямата тайна на живота е, че няма голяма тайна. Каквато и да е целта ви, можете да я постигнете, ако сте готови да работите.

Вие получават от живота това, за което ви стига куража да си поискате.

Докато не изберете да извършите велики неща, няма никакво значение колко награди сте имали или колко сила сте притежавали.

Духовността означава да живеем живота си с отворено сърце за Доброто, Благодатта, Благодарността, Прошката, Вярата, Смелостта, Истината, Любовта и в крайна сметка Божието Право.

За мене е много по-лесно да взема важно, животоопределящо, многомилионно решение, отколкото да реша какъв килим да сложа на предната веранда. Това е истината.

За всеки един от нас, който успява, е имало някой, който да покаже пътя.

Зачитай призванието си. Всеки има свое. Довери се на сърцето си и успехът ще дойде при теб.

Знайте, че сте на пътя на успеха, ако бихте вършили работа, без да ви се плаща за това.

 

Има разлика между мисленето, че заслужавате да бъдете щастливи, и съзнанието, че сте достойни за щастие.

Имам визия за собствения си живот много по-голяма, отколкото въображението ми може да побере.

Имам много неща, които да доказвам на себе си. И едно от тях е, че мога да живея живота си безстрашно.

Когато гледам в бъдещето, то е толкова ярко, че изгаря очите ми.

Колкото повече хвалите и празнувате своя живот, толкова повече ще имате какво да празнувате в своя живот.

Много хора искат да се возят с вас в лимузината, но вие търсите някого, с когото да хванете автобуса, ако лимузината се повреди.

Където няма борба, няма и сила.

Можеш да имаш всичко. Но просто не можеш да имаш всичко наведнъж.

Моята философия е, че вие не само сте отговорни за своя живот, но като правите най-доброто в настоящия момент, това ви поставя в най-добра позиция в следващия.

Най-голямото откритие на всички времена е, че един човек може да промени своето бъдеще, просто като промени своето отношение.

Най-голямото приключение, което можете да предприемете, е да живеете живота на своите мечти.

Най-хубавото чувство на света идва, когато отново се почувствате добре, след като сте се чувствали ужасно.

Направете нещо, което не можете да правите. Провалете се в него. Опитайте още веднъж. Втория път го направете по-добре. Единствените хора, които никога не се провалят са тези, които никога не вдигат високо летвата. Това е вашият момент. Вземете го.

Не мисля за себе си като за бедно, лишено момиче от гетото, което е направило някакво добро. Мисля за себе си, като за някой, който от най-ранни години знае, че е отговорен за себе си и е длъжен да прави добро.

Онова, което материалният успех прави, е да ви предостави възможности да се съсредоточите върху други неща, които действително имат значение за вас. A това има смисъл не само във вашия, но и в живота на другите хора.

Не можем да станем това, което трябва да бъдем, оставайки си такива, каквито сме.

Понякога откривате какви трябва да бъдете като правите неща, които не трябва да правите.

Превърнете раните си в мъдрост.

Причината, поради която получавам това, което повечето не получават, е защото съм готова да направя това, което повечето няма да направят.

Продължавайте напред! Падайте. Светът изглежда по-различно от земята.

Разберете, че правото да изберете свой собствен път е свещена привилегия. Използвайте го. Мислете за възможностите.

Това, което със сигурност знам, е, че ако искате да имате успех, не бива да направите успеха своя цел. Разковничето е не да се безпокоите дали ще успеете, а вместо това да работите, за да станете забележителен – и успехът съвсем естествено ще последва.

Целият живот е енергия и ние я предаваме във всеки един момент.